Med aerobic-styrkeøkt, håndballtrening og lagmøter som ingredienser ble håndballsesongen 2015–2016 kastet i gang i Tromsøhallen søndag. Og det er et THK som har hatt en utrolig vekst i medlemstallene. På de to-tre siste årene har klubben økt med over 100 medlemmer og det er nå oppe i rundt 300 totalt, forteller Anne Kristoffersen.

Hun er trener for gutter 8-10, 11–12 og en av de ansvarlige for søndagens kick off. I hallen søndag var det hundrevis av spillere, trenere foreldre og dugnadsfolk.

– Dette er en samlende dag for alle i klubben, og vi kommer i gang. Det er rett og slett en kickstart. Håndballsesongen begynner i september og seriespillet starter i oktober.

Tar imot flere

Selv om THK er blitt en stor klubb, tar de gjerne imot flere spillere.

– Det er alltid litt frafall når spillerne blir eldre – ikke bare i håndball, men i idretten generelt. Jo større kullene er når de er små, jo større er sjansen for at det er noen som «varer», sier Kristoffersen.

LES OGSÅ: Kaspersen imponerte i USA

De ti siste årene har medlemsmassen økt fra 50 til 300 i THK.

– Håndball er en utrolig allsidig og flott idrett som kan kombineres med andre ting, for eksempel fotball. Håndball er kjempeartig, fortsetter Kristoffersen.

Sprengt kapasitet

Men sprengt hallkapasitet er en stor utfordring.

– Vi sliter med å gi de eldste lagene nok treningstilbud, men igjen må vi ha store kull under for å bevare noen oppe. Dette er et vanskelig dilemma. For at vi skal klare å henge med i 14- og 16-årsalderen burde alle i denne klubben ha mer treningstid. Det er det ingen tvil om. For eksempel har gutter 11–12 på Skjervøy tre økter i uka, fordi de har hall til fri disposisjon, men vi har en time i hall og en time i gymsal, sier Kristoffersen.

– Derfor er det viktig å være allsidig. Når ikke vi kan tilby tre-fire treninger i uka, er det veldig greit å drive med andre idretter i tillegg, legger hun til.

Følg iTromsø-sporten på Facebook her

THK er for øvrig en ren dugnadsbasert klubb.

– Vi har ingen trenere eller ledere som får lønn. Egentlig er vi en for stor klubb til ikke å ha det. Vi må prøve å få økonomien såpass bra at vi kan lønne noen snart, sier Anne Kristoffersen.

LES OGSÅ: Vant spurten i Vollan-Tromsø