I dag møter han Fabiano Caruana (31) i det første partiet av finalen i den VG+ Sport-sendte turneringen i Weissenhaus.

Arrangøren har lagt alt opp etter Magnus Carlsen i turneringen kalt «Freestyle Chess G.O.A.T. Challenge», der «G.O.A.T.» selvfølgelig er Carlsen og der nordmannen har fått viljen sin om å spille med lang tenketid.

– Det hadde vært pinlig å ryke ut i kvartfinalen, sier Carlsen til VG.

– Jeg er glad for å være i finalen. Det er litt overraskende ut fra hvordan jeg startet denne turneringen.

Følg finalene fra 13.00:

Han møtte Alireza Firouzja )20) i kvartfinalen og tapte det første partiet. Han måtte vinne tirsdagens parti for ikke å bli utslått.

Etter det vant han fire partier på rad - tre mot Firouzja og det første partiet mot Nodirbek Abdusattorov (19) i semifinalen. Onsdagens parti endte med remis. Carlsen trengte ikke mer for å gå til finalen.

– Det var ingen grunn til å presse for noe mer. Remis eller seier var ingen forskjell.

Det var fire «gamle» og fire «unge» fra start av turneringen. Tre av fire semifinalister tilhørte «de gamle2.

– Det er litt moro at gamlegutta kjemper om seieren - og jeg er en av dem, smiler Magnus Carlsen.

– Det er lenge siden jeg har møtt Caruana i langsjakk-format, sier han og gleder seg til møtet med mannen han spilte VM-kamp mot i 2018.

Magnus Carlsen tok seg en tur i spa på luksushotellet i Weissenhaus etter semifinaleseieren. Han kom til Tyskland fra Spania. Derfra spilte han årets første turnering i den digitale Champions Chess Tour.

Programleder Vegard Aulstad og eksperten Torstein Bae er som vanlig på plass til torsdagens første finaleparti. Og de får besøk av Fritz Aanes, som ganske sikkert har noen meldinger på lager også når det gjelder sjakk.

Fischersjakk er den eneste offisielle sjakkgrenen som Carlsen aldri har vært verdensmester i. Det internasjonale sjakkforbundet FIDE planla opprinnelig å ha VM i denne grenen neste uke, men det har tilsynelatende ikke meldt seg noe arrangørsted.