– Han er ikke i sonen nå, mener jeg. Det var merkelig. Han så ikke ut som en trussel i det hele tatt, vurderer John Cross, sjefskribent i den engelske avisen The Mirror, til VG.

Etter en svak kamp av både Manchester City og Haaland – der nordmannen blant annet havnet i tumulter med en i Arsenals støtteapparat etter kampslutt – tror han 23-åringen finner flyten på et tidspunkt.

– Men problemet med Haaland er at det ser ut som han spiller skikkelig dårlig når han ikke scorer. Fordi han bidrar liksom ikke med så mye mer enn scoringene. Andre spillere bidrar mer når de ikke scorer. Det er problemet.

Han gir spesielt Arsenal-midtstopper William Saliba mye av æren for at Haaland kom dårlig ut av toppkampen på Emirates Stadium søndag kveld.

Nordmannen hadde ikke ett eneste skudd i løpet av 90 minutter pluss tilleggstid.

– Saliba leste alt av fare, har en enorm fart. Haaland ble frustrert, tror jeg. Han var jo ingen trussel, sier Cross.

IKKE IMPONERT: John Cross i avisen The Mirror. Foto: Mikal Aaserud, VG

Også i de få avisene som søndag hadde publisert en spillerbørs får nordmannen dårlige skussmål.

«Fullstendig tatt ut av kampen. Gikk av uten et skudd», vurderer riksavisen iNews i sin spillerbørs og gir Haaland karakteren fire. Svakest av alle på banen sammen med Arsenal-spillerne David Raya og Eddie Nketiah.

I lokalavisen Manchester Evening News er de rausere med nordmannen og gir ham karakteren seks. De skriver at «Haaland ikke fikk mye å jobbe med, men at han virker å ha mistet litt av auraen sin».

«Nok en veldig dårlig prestasjon. Dukket unna en god mulighet i førsteomgang, ble knapt sett i den andre», skriver nettstedet goal.com.

Og inn i landslagspausen er Haaland inne i en dårlig trend.

Siden han scoret mot Nottingham Forest 23. september, viser tallene – mot henholdsvis Wolverhampton, RB Leipzig og søndag Arsenal den siste uken – et fall i både sjanser, mål og forventede mål sammenlignet med de kampene han har spilt fra sesongstart.

Han er fortsatt alene på toppscorertronen, men to ligakamper uten nettsus gjør at han pustes i nakken av Newcastles Alexander Isak og Tottenhams Son Heung-min.

For Manchester City-laget ble også Arsenal-kampen et slags bunnpunkt hva gjelder antall avslutninger mot et lag.

Laget produserte ett eneste skudd på mål av totalt fire avslutninger. To gikk utenfor, en i Arsenal-blokken.

Ifølge Sky Sports må vi tilbake til en kamp i 2010 mellom Barcelona og Espanyol for å finne sist gang et Pep Guardiola-ledet lag registrerte så få avslutninger i en kamp.

– Han jobbet hardt, men han møtte to Arsenal-midtstoppere som var helt enestående. De prøvde å drepe alt rom rundt ham. Men Haaland fikk heller ikke mye hjelp. I slike kamper, også den siste uken, så savner han Kevin De Bruyne og Rodri, vurderer The Times-skribent Henry Winter.

Han mener Haaland nå lider uten de to på banen.

– Han klarer jo å score uten dem også. Men han savner dem. De Bruyne er jo virkelig i verdensklasse som servitør. Rodri kontrollerer midtbanen og kan åpne forsvar, han også.