Kveldens kamp i Tromsøhallen så lenge ut som en litt for stor oppgave for Tromsø Storm. Midtveis i 3. periode ledet Asker Aliens 55-39 og gikk mot en komfortabel seier.

Men etter en time-out snudde kampen fullstendig, og ett minutt før slutt hadde Storm tatt kampen i sin hule hånd:

Odin Bangsund ble feilet i skuddøyeblikk utenfor 3-poengsstreken, og fikk tre straffekast. 21-åringen holdt nervene brukbart i sjakk og sendte Storm i føringen 73-70 med to straffetreff.

Kokte på tribunen

Asker Aliens svarte raskt med en trepoenger. Da stod 20 sekunder igjen på klokka og med ellevill stemning i Tromsøhallen tok Storm time-out før avkast, på 73-73.

Med ti sekunder igjen på klokka, fant samme Bangsund en skuddmulighet fra venstresiden, og gikk for nådestøtet. Men da ballen banket i ramma, snappet Asker Aliens ballen, og Nathen Garth kunne ganske uforstyrret legge ballen i kurven med et par sekunder igjen på klokka.

Trener Kenneth Webb ga laget en kort tordentale i garderoben før han åpnet opp for pressen.

- Vi kjemper for å gi oss selv en sjanse til å vinne kampen. Så kaster vi det bort, sukket Webb og fortsatte med strengere stemme:

- Dette handler ikke om ung alder og manglende erfaring. Dette er elendige basketavgjørelser, som koster oss kampen, sier han.

Helt eller syndebukk

Mest av alt lot Webb seg irritere over manglende fokus da Storms siste avslutning endte i retur.

- Det er tre spillere som ikke reagerer, og de får avgjøre på en enkel lay-up. Ikke til å tro, sier treneren.

- Var det planlagt at dere skulle skyte med ti sekunder igjen på klokka?

- Vi prøvde å få et godt skuddhold. Planen var å ta siste skuddet eller la det gå til overtid. Får han det til så er han helten. Misser han, så er en syndebukk, sier Webb om forsøket til Odin Bangsund.

- Planen var å vinne

Odin Bangsund angrer ikke på at han tok det siste skuddet. Fortvilte naturligvis på bommen og at returen ble så kostbar.

- Planen med å skyte var å vinne. Vi kunne latt det gå til ekstraomganger eller prøve å vinne kampen. Jeg får ikke noe bedre "look" på kurven enn det der, og det er et skudd jeg skal treffe på, sier Bangsund.

- Den andre feilen vi gjør er at vi bare stå og ser på. Det var ikke slik kampen skulle ende, sier Storm-talentet.

Han tror Storm-laget vil vokse på det bitre tapet.

- Det er dette vi vokser på. Vi har ikke hatt så mange opplevelser med et så ungt lag. Dette er absolutt god erfaring vi tar med oss.

Mannefall

For et allerede ungt Storm-lag ble rutinen svekket på slutten av kampen. Kaptein Aslak Smalås ble utvist med sin femte feil noen minutter før slutt, mens toppscorer Anders Solem pådro seg en liten hjernerystelse i et fall.

- Jeg husker ikke noe fra avslutningen. Vi gjør en god jobb med å komme tilbake og det er synd det rakner på slutten, sier Solem.

Som fortsatt er sterk i troen på at Storm unngår en av de to nederste plassene på tabellen, og får spille sluttspill i stedet for nedrykkskvalik i vår.

- Det er målet og vi har sagt at vi bør klare det, absolutt. Vi er enda ung og lærer, sier Storm-spilleren.

Kampfakta

Tromsø Storm-Asker Aliens 73-75

Perioderes.: 14-19, 15-22, 23-18, 21-16

Storms lag med poeng: Anders Solem 21, Henrik Lange 12, Johannes Lange 12, Odin Bangsund 8, Simen Samuelsen 7, Audun Bangsund 6, Aslak Smalås 5, Tobias Møller Opdahl 2, Fredrik Åhgren Sørum

Flest poeng Asker: Nathen Garth 36

Utvist (fem feil): Aslak Smalås, Tromsø Storm