Fotballprogresjon Norge besøkte Skarpmarka denne helga, og det er en organisasjon som har det ambisiøse målet om å være de som utvikler flest fotballspillere til de europeiske toppklubbene i verden. FPN har etablert seg i Oslo og Stavanger, og har holdt det gående i ni år.

– Vi har begynt å bli ganske store, og har rundt 400 spillere som er på personlig trening hos våre fulltidstrenere, sier Danny Sannes til iTromsø, gründer og eier bak konseptet.

Ønsker base i Tromsø

En av trenerne som jobber for FPN, er Henrik Høgmo, som også er nevøen til landslagssjef Per-Mathias Høgmo. Han har jobbet i bedriften siden januar i år, og stortrives i dette helt nye konseptet i Tromsø.

– Jeg flyttet til Oslo og så etter jobb, og begynte å høre rykter om at FPN er det store om dagen. Så jeg kontaktet Danny, og da fikk jeg muligheten, sier Høgmo, som tidligere har jobbet i Skarp.

– Er det gøy å drive med dette?

– Det er kjempeartig og det drives utrolig godt, spesielt i Oslo er det høyt nivå på det. Jeg tror også det er mulig å få det til her i Tromsø.

FPN jobber for å få en base i Nord-Norge også, og da ser de for seg Tromsø som den åpenbare kandidaten.

– Vi har lyst å videreutvikle konseptet til de som bor lenger nord, og tror det er et kjempestort potensial her, sier Sannes.

– Bedre kvalitet

Christoffer Larssen (14), Jørgen Kvandahl (15) og Helmer Helmersen (13) var med på konseptet ”Super-Weekend”, der FPN legger opp til forskjellige temaer spillerne skal gå gjennom. Sammen med de andre 27 spillerne fikk de tett oppfølging fra FPN-trenerne.

– Det er sinnssykt god trening, og jeg har lært veldig mye om det å være eksplosiv og ha gode vendinger og generelle dribleferdigheter, sier Larssen.

– Det er bedre kvalitet enn vanlig fotballskole, og bedre trenere. Det blir gitt tilbakemeldinger, både positive og negative, og det er utrolig viktig, sier Kvandahl.

– Det aller meste har vært veldig gøy, sier Helmersen.

TRENER: Henrik Høgmo er trener i FPN, og trives veldig godt med det. Foto: Robin Andersen
FØLGER MED: Her følger alle spillerne med på foredraget til FPN. Foto: Robin Andersen
EIER: Danny Sannes står bak konseptet FPN. Foto: Robin Andersen