Det var under de pågående lekene i Beijing at Rogge tok imot blant andre kulturminister Trond Giske, idrettspresident Tove Paule og Norges IOC-medlem Gerhard Heiberg.

- Det kom ikke så veldig håndfast fram hvor Tromsø-søknaden står i hans øyne, men vi orienterte om prosessen, sier Giske til Sportsanalyse.no.

Ifølge Giske sa Rogge at han og IOC ikke hadde begynt å tenke så mye på 2018 ennå. Først har det vært å få gjennomført Beijing-lekene så vellykket som mulig, og deretter er det fram neste års IOC-kongress i København. Der skal valget av arrangør for sommer-OL 2016 avgjøres.

Tøff konkurranse

Selv om ikke Tromsø 2018 fikk så mange minutter på Rogge møtet, møter han utfordringen og spørsmålet på mange andre hold i OL-byen. Det fikk også Giske inntrykk av i forbindelse med møtet.

- Jeg ser det blir en tøff konkurranse. Rogge gikk rett fra møtet med oss til den tyske bundespresidenten, som markedsfører München 2018 som mulig vertsby. Tyskerne har visstnok satt av 30 millioner EURO til sin kampanje, sier Giske, og vet også utmerket godt hvor gjerne Sør-Korea vil ha vinterleker etter to nederlag på mållinjen, sier Giske.

Han ser imidlertid ikke grunn til stress for Tromsø 2018, som selv har Anne Berit Figenschau til stede under lekene i Beijing.

- Nei, for det første har de - som Rogge også sier - tid på seg. Dessuten er det begrenset med ressurser de har (Tyskland har for eksempel et kjempe promotiontelt sentralt i byen), men internasjonal koordinator Anne Berit Figenschau møter mange disse to ukene og bygger opp sitt eget nettverk, sier Giske til Sportsanalyse.no.

Oslo. IOC president, Jaques Rogge, president i den olympiske komitee. Han ser sint ut og peker.Foto: Tore Berntsen Foto: Tore Berntsen, VG
Tidligere kirke- og utdanningsminister Trond Giske (Ap) uttaler seg om om skolebetaling. Foto: Dag S¿rli