Storavisen Bild meldte at Flick ville miste jobben som Tyskland-trener i løpet av søndagen, og like før klokken 16.30 kom bekreftelsen.

Trioen Rudi Völler, Hannes Wolf og Sandro Wagner leder Tyskland i treningskampen mot Frankrike tirsdag.

Etter 1–4-tapet hjemme for Japan i en treningskamp lørdag, var reaksjonene kraftige.

Den tyske sportspressen var godt i gang med å plukke ut en ny trener søndag morgen. Liverpools Jürgen Klopp virker å være drømmevalget, men anses som umulig da han har kontrakt til 2026.

Bild trekker frem Julian Nagelsmann som favoritt til å ta over Tyskland. Den tidligere Bayern-treneren er ledig. Det samme med Oliver Glasner, som vant Europa League med Eintracht Frankfurt i 2022. Fotballprofilen Lothar Matthäus vil se Matthias Sammer i jobben.

Tyskland røk ut allerede i gruppespillet i Qatar-VM og i etterkant har resultatene vært svake. Flicks menn spilte i juni 3–3 mot Ukraina, ellers har de siste fire treningskampene mot Belgia, Polen, Colombia og Japan endt med tap.

«Kun fire seirer på de siste 17 kampene og en pinlig VM-exit. Hansi Flick er tidenes dårligste landslagstrener. Det er derfor, ni måneder før åpningskampen i vårt eget EM, ikke noe alternativ til en umiddelbar separasjon», skrev kommentator Matthias Brügelmann i storavisen Bild og konkluderte:

«Nok, Mr Flick!».

«Det dårlige forholdet mellom laget og treneren er til å ta og føle på, og skaper mange øyeblikk av skam», skrev Brügelmann søndag.

Oliver Hartmann, kommentator i Kicker, er på bølgelengde med sin kollega.

«Dette forsterker krisen for EM-verten og diskusjonen om landslagstreneren dramatisk», skrev Hartmann.

Lothar Matthäus, tidligere stjerne for landslaget og nåværende TV-ekspert, var lørdag kveld klar på at Flicks posisjon var svært utsatt.

– Det var ikke mange som sto bak Hansi Flick de siste månedene internt i forbundet. Rudi Völler (direktør i forbundet), ja. Men kan han det fortsatt nå? Det tviler jeg på, sa Matthäus.

VIKTIG STEMME: Lothar Matthäus er en av de mest kjente TV-ekspertene i tysk fotball. Her fra en landskamp mot Norge og Erik «Myggen» Mykland på 90-tallet. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Da Hansi Flick gjorde TV-intervju med RTL på stadion lørdag, kunne man tydelig høre pipekonserten i bakgrunn, ifølge Bild.

– Jeg er den rette treneren, men jeg er likevel klar over hvordan ting kan endre seg i fotballen, sa Flick lørdag.

Forbundsdirektør Rudi Völler sa han ville sove på hva som skulle skje videre etter 1–4-tapet for Japan.

– Vi bør samle oss først. Det er trening i morgen, så spiller vi mot Frankrike tirsdag. Etterpå bør vi reflektere og tenke på hva som skjer videre. La oss se, sa Völler lørdag.

MAKT: Den tyske forbundsdirektøren Rudi Völler. Foto: Jürgen Kessler / AP / NTB

Uttalelsen fikk Matthäus til å ane ugler i moser.

– Rudis uttalelse er farlig. Denne uttalelsen svekker treneren. Jeg er sikker på at Flick vil ha diskusjoner med de ansvarlige i dag (søndag). Flick mangler resultatene og argumenter, sa Matthäus.

Stjernespiller Joshua Kimmich fra Bayern München ville lørdag ikke utlevere sin tidligere klubbtrener.

– Det er viktig at vi spillere først og fremst starter med oss selv. Det handler ikke om å peke fingre på treneren eller andre, sa Kimmich.