Fluminense er barndomsklubben til Marcelo, som er født i fattige kår i Rio de Janeiro. Nå er han tilbake, etter mer enn 15 år i den spanske hovedstaden.

– Real Madrid er den mest ikoniske klubben i verden, men Fluminense er størst for meg. Denne klubben er alt for meg. Å spille klubb-VM med Fluminense er helt fantastisk, sier Marcelo.

Mens europeere kanskje ser med et noe skjevt blikk på klubb-VM, er det stort andre steder i verden, ikke minst i Sør-Amerika, der toppklubbene kan ta opp kampen med den europeiske pengemakten i denne turneringen.

Brasilianerne holder turneringen høyt, men har ikke vunnet siden Corinthians slo Chelsea 1–0 i 2012. De siste ti årene har Real Madrid vunnet fem ganger, Bayern München to, Barcelona, Liverpool og Chelsea én gang hver.

Nå jakter både Fluminense og Manchester City sin første klubb-VM-triumf.

  • Finalen ser du på VG+ Sport klokken 19.00.

Manchester City vant enkelt 3–0 over Per-Mathias Høgmos kommende japanske klubb Urawa Red Diamonds i semifinalen.

Fluminense beseiret de afrikanske mesterne Al Ahly 2–0 i semifinalen tirsdag. Al Ahly klarte ikke å overliste Fluminenses 43 år gamle målmann Fabio. Samtidig ble Felipe Melo (40) den eldste utespilleren i denne turneringen noen gang. Og 35 år gamle Marcelo ordnet det viktige straffesparket til 1–0-scoringen.

Manchester Citys Kyle Walker har stor respekt for å møte Marcelo:

– Alder betyr ingenting når du fortsatt kan prestere. Jeg er en av de eldste i Manchester Citys garderobe, og det betyr ikke at jeg ikke kan spille bra, sier 33 år gamle Walker på pressekonferansen før finalen.

– Marcelo er fremdeles på veldig høyt nivå. Alder er bare et tall. Marcelo har vært en av de beste venstrebackene noen gang.

Ifølge FIFAs hjemmeside er Kyle Walker en «stor beundrer av alle de titler Marcelo har vunnet med Real Madrid og hvor lenge han har spilt fotball».

– Det er så vanskelig å komme hit – både Copa Libertadores og Champions League er veldig tøffe turneringer. Det som skjer her, det er noe for evigheten. Jeg vet ikke om vi noen gang kommer tilbake hit, sier Walker.

Marcelo er enig. Etter triumfen i den søramerikanske turneringen (Libertadores) gråt han av glede og sa at dette var enda større enn hans fem Champions League-titler med Real Madrid:

– Real Madrid kommer til å forstå meg. Dette er min viktigste tittel på klubbnivå, fordi dette er klubben som har oppdratt meg, sa Marcelo til ESPN.

City-manager Pep Guardiola håper at en triumf i klubb-VM kan gi et løft inn i en tøff Premier League-sesong. City er nå nummer fire, fem poeng bak Arsenal.