Etter at Jo Inge Berget fullførte sitt hat trick med en vakker chip i sluttminuttene, kunne et fullsatt Sarpsborg stadion juble for nok en festkveld på hjemmebane.

– Det er deilig for min egen del å få et hat trick. Det er ikke hver dag for min del, gliser den tidligere landslagsspilleren til TV 2.

Hat tricket og to scoringer fra Ramon Pascal Lundqvist sørget for Rosenborgs fjerde tap på de siste seks kampene i Eliteserien:

Grafikk: Sofascore.com.

– «Feelingen» er at man sitter igjen med et kampbilde som er ganske alright. Vi stiller opp og gir dem en skikkelig utfordring, så får vi 2–3 - og så kollapser vi. Det er skrekkelig når sånne ting skjer, oppsummerer RBK-spiss Ole Sæter overfor TV 2.

– Selv om vi ligger der vi ligger betyr ikke det at man kan slutte å jobbe, fortsetter han.

Rosenborg skulle forsøke å reise seg etter ydmykelsen mot Lillestrøm for to uker siden, men fikk ingen drømmestart i Sarpsborg.

Rett før pause løp Ramon Pascal Lundqvist seg fri i feltet og headet Sarpsborg i ledelsen etter et godt innlegg fra Mikkel Maigaard.

SENKET ROSENBORG: Sarpsborg 08s Ramon Pascal Lundqvist scoret to ganger mot Rosenborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Emil Frederiksen var farlig frempå med et langskudd i første omgang, men fikk langt bedre uttelling rett etter pause. Adam Andersson brøt en pasning på Sarpsborgs halvdel og satte opp Frederiksen utenfor 16-meteren. Høyrevingen vendte opp og prøvde lykken igjen, og limte inn utligningen i krysset.

Men drømmetreffet ble fort glemt.

DRØMMESCORING: Emil Frederiksens praktmål og utligning holdt ikke til poeng for Rosenborg. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Bare syv minutter senere gikk hjemmelaget i føringen igjen da Jo Inge Berget stanget inn sitt andre mål for Sarpsborg 08 og sitt første for kvelden.

Kampen fortsatte å svinge, og Rosenborg skulle svare umiddelbart. Et par minutter etter Bergets scoring fikk bortelaget frispark rett utenfor 16-meteren, og etter en VAR-sjekk ble avgjort til straffespark da Isak Thorvaldsson ble tatt i feltet.

Straffe til Rosenborg, og Ole Sæter gjorde ingen feil. Da kunne Rosenborg-spissen feire og gestikulere foran både egne og Sarpsborgs supportere, i tillegg til keeper Kjetil Haug:

UTLIGNET: Ole Sæter satte inn 2–2 på straffespark før Sarpsborg tok fullstendig over i andre omgang. Foto: Christoffer Andersen / NTB

Men Sarpsborg skulle også få straffespark etter en VAR-sjekk senere i omgangen, og Lundqvist satte sitt andre for kvelden.

Senere satte Berget to mål til, og hjemmefansen på Sarpsborg stadion kunne juble for 5–2 og nok en hjemmeseier.

Sarpsborg ligger nå på 6.-plass i Eliteserien, mens Rosenborg er åtte poeng bak på 9.-plass.