– Nå har jeg med meg et veldig bra momentum. Jeg bare grisegleder meg til veien videre, sier Warholm til VG.

– Flere av dine største rivaler virker å slite for tiden. Hva tror du de tenker når du starter sesongen slik?

– Jeg tror ikke de digger det, nei. Jeg tror de håpet jeg skulle springe litt seigere, men egoistisk fra min side av saken, er det deilig å sette et skremmeskudd, svarer Warholm.

Warholm sesongåpnet med å senke egen banerekord på Bislett fra 46,70 til 46,52 på 400 meter hekk. Det er årsbeste i verden og utgjorde klar seier – foran amerikanske CJ Allen med 47,48, mens franske Wilfried Happio tok tredjeplassen med 48,13.

Sterke rivaler som Rai Benjamin (ukjent status, trukket seg fra stevner nylig) og Alison dos Santos (operert menisken, varslet comeback i Diamond League i juli) og Abderrahman Samba (skadet seg under 400 meter hekk i Paris sist helg) var ikke til start på Bislett.

Warholms 46,52 er fjerde beste tid på øvelsen noen gang etter egen verdensrekord på 45,94 (i 2021), Rai Benjamins 46,17 (i 2021) og Alison dos Santos’ 46,29 (i 2022).

Warholms neste løp blir i Stockholm 2. juli – før Monaco 21. juli. I sistnevnte løp venter han at det blir duell med de beste konkurrentene. Budapest-VM kommer mot slutten av august.

VISTE MUSKLER: Karsten Warholm. Foto: Bjørn S. Delebekk / VG

Pangåpningen på Bislett smakte godt etter at Warholm fikk store deler av sist sesong ødelagt med en skade (i baksiden av låret) i første løp. Etter EM-gullet på slutten av fjorårssesongen har treningen gått strålende.

– Treningsresultatene har vært bedre enn noen gang. Men det er ikke alltid man får full klaff, men nå fikk vi det, sier Warholm.

– Treningen har gått så bra vi kunne håpe. Trening er en kode vi har knekt for lenge siden. Leif Olav Alnes er en fantastisk trener som har stålkontroll på dette.

Han sier de har lært mye av skaden.

– Men kontinuitet er det viktigste i idrett. Med skaden er man kanskje litt mer på og mer gjennomtenkte valg, selv om jeg føler vi alltid har gjort det, sier Warholm.

PS! Tidligere torsdag slo Håvard Ingvaldsen rekorden til Warholm på 400 meter flatt.