Etter snaut 20 minutter spilt scoret Ibrahim Sadiq og kunne sørge for at Häcken kunne gå opp i en tidlig ledelse mot Wales-laget The New Saints.

På overtid satte Momodou Lamin Sonko inn 0–2, og Høgmos Häcken kunne ta seg enkelt videre til andre runde med seier 1–5 sammenlagt.

Det første oppgjøret i Sverige endte med 3–1-seier til svenskene, noe som gjorde at de hadde et solid utgangspunkt før returkampen på bortebane i Wales.

Per-Mathias Høgmo er Häckens hovedtrener og har gjort stor suksess siden han tok over Göteborg-laget, som vant Allsvenskan sist sesong.

Tomas Totland var nest sist på ballen i forkant av 2–0-scoringen. Bergenseren spilte den siste halvtimen, og mot slutten slapp også Ola Kamara til. Even Hovland spilte samtlige minutter i Häcken-forsvaret og var det tredje norske innslaget på banen. Nylig forlot Lars Olden Larsen de gule- og svartkledde.

For å komme til gruppespillet i Champions League må de ta seg gjennom fire kvalifiseringsrunder. I den andre runden møter de vinneren av oppgjøret mellom Ferencvaros og Klaksvik.

Ungarske Ferencvaros, med Kristoffer Zachariassen og Tokmac Nguen på laget, møter færøyske Klaksvik – der Magne Hoseth er hovedtrener og Daniel Berg Hestad er assistenttrener – til returoppgjør i Budapest onsdag. Den første kampen endte 0–0.