I fjor sørget en 8. plass i 3.-divisjon for at klubben var berget før siste serierunde. I år tror hvittrøyene fra Tromsdalen på en enda bedre sesong.

- Jeg har tro på at vi skal bite godt fra oss i år. Vi har større bredde i stallen i år, sier Ishavsbyen-trener Martin Joakim Nilsen.

Seks nye mann er kommet inn. Størst forventninger knytter seg til Ole Martin Mobakken (22). Etter opprykk fra 5.-divisjon med moderklubben Krokelvdalen i fjor, har 22-åringen endelig bestemt seg for å satse på et høyere nivå.

- Jeg har aldri hatt motivasjon til å spille 3.-divisjon før. Men nå har lysten for å satse litt kommet. Det var veldig artig å satse litt i fjor, så jeg har lyst til å prøve enda høyere i år, forklarer 22-åringen.

- Jeg har hatt lyst til å få han hit i to år. Det er på tide at han kom, smiler trener Nilsen.

- Dribleglad

Skal man tro fotballblogger Ole-Martin Tjosaas har Ishavsbyen-treneren all grunn til å være fornøyd med sin nye signering.

- Han er liten, hurtig og teknisk og har vist gode takter både i trening og kamp, skryter Tjosaas av Mobakken og varsler:

- Han kan gjøre det store. Han har litt (Lionel) Messi-takter over seg, og kan plutselig finne på å finte tre-fire spillere og sette ballen i mål.

- Stor klasseforskjell

22-åringen smiler litt brydd av sammenligningen.

- Jeg har hørt den før. Vi har kanskje litt lik spillestil, men det er nok litt stor klasseforskjell, innrømmer han.

- - Jeg ser likhetene. Vi har en annen som ligner med utseendemessig. Bra fart, god teknikk og liker å gå inn i banen og ser gjerne på motsatt løp som kommer innover. Sånn sett kan det være likheter, kommenterer trener Nilsen om sammenligningen.

Den ferske "Byen"-spilleren forsikrer samtidig om at han trives på venstrebacken.

- Jeg liker å komme bakfra og få ballen i beina og utfordre fremover. Jeg liker å ha noe å løpe på, så jeg er fornøyd med å spille venstreback, sier den ferske "Byen"-spilleren.

Fra hele landet

Også midtbanespiller Thomas Pettersen (20) hatt tatt steget fra Krokelvdalens opprykkslag i 5.-divisjon til Ishavsbyen. Ellers kommer de nye spillerne fra flere plasser i landet:

* Midtstopper Anders Kyrkjebø Wikman (27) kommer fra bergensklubben SK Baune.

* Bærumsgutten Andreas Byman Haagensen (22) med en fortid i Ullern FK, kommer fra Salangen. Også han spiller midtstopper.

* Spissen Andrè Nordheim (30) har pendlet til 3.-divisjonsspill for FK Lofoten de siste sesongene. Etter nedrykket deres, tar han overgang til en klubb i i sin nye hjemby.

- Det blir for langt å reise for å spille 4.-divisjon, sier 30-åringen som beskriver seg selv som "target spiss".

* Kantspilleren Mats Kristoffersen (23), som trente med Ishavsbyen i fjor høst, har tatt permanent overgang fra Melbu IL. Han har tidligere spilt 3.-divisjonsfotball for Sortland.

- Med det laget vi har nå kan det bli mye bedre. Vi har fått mange solide signeringer, mener Kristoffersen.

Ishavsbyen åpner sesongen med NM-kvalikkamp mot Salangen 25. mars.

foto
NYE KREFTER: Disse seks nye spillerne sørger for optimisme i Ishavsbyen FK. Fra venstre: Anders Kyrkjebø Wikman, Ole Martin Mobakken, André Nordheim, Thomas Pettersen, Andreas Byman Haagensen og Mats Kristoffersen. Foto: Lars Eidissen