2. pinsedag tar TIL i mot Odd til kamp om livsviktige poeng i eliteserien. Til den kampen håper TIL å skaffe seg mange tusen ekstra supportere.

For til kampen slipper man nemlig inn medlemmer av uansett idrettslag i Tromsø gratis inn på stadion, dersom man har på seg klubbdrakt.

- Vi har lyst til å samle idretten i Tromsø til felles kampopplevelse. Stolthet, lagånd og redelig spill er våre verdier, og vi bruker dem aktivt. Å samle idretten til felles kampopplevelse synes vi går under opplevelsen lagånd, sier Cecilie Nøstvik i TIL.

- Og dette gjelder om man spiller ishockey eller er medlem av swingklubben, understreker Eirin Isabell Iversen.

Det er cirka 25.000 medlemmer av Norges Idrettsforbund i Tromsø, så gratistilbudet går altså ut til ganske mange.

Sjeldent show

Samtidig vil alle tilskuerne som kommer få med seg litt ekstra show. Tromsø Fallskjermklubb benyttet invitasjon til å spørre om lov til å få lande på matta i pausen.

- Vi har en god stund hatt en drøm om å få lov til å lande her igjen. Det er mange år siden sist. Jeg sendte et lite hint til våre mest rutinerte hoppere, og de var umiddelbart interessert. Da kan vi gå inn med TIL-flagg og lande, sier leder i fallskjermklubben, Thomas Mæhlum.

Én eller to av klubbens desidert mest rutinerte utøvere, med over 5.000 hopp hver, vil lande på Alfheim-matta - hvis ikke værgudene spiller på helt feil lag.

- Det som kan stoppe oss er veldig lave skyer eller veldig mye vind. I dette området er det slik at enten lander du her eller så har du ingen andre steder å lande, forklarer Mæhlum.

Samarbeid er nøkkelen

I Tromsø Hockey og Fløya er man tydelig på at man heier på "Gutan".

- Jeg tror samarbeid mellom alle idrettsgrener er nøkkelen til å lykkes. Om hver klubb skal jobbe med sitt eget anlegg, sitt eget budsjett så får vi aldri til  noen ting. Vi må jobbe på en felles front om vi skal løfte idrett i Tromsø, sier Chris Fenton i Tromsø Ishockeyklubb.

- Jeg tror TIL alltid vil være storebror. Jeg tror det er viktig at bredde er med på å bygge topp. Jeg tror det er viktig at vi er med å få opp interessen rundt TIL. Det tror jeg andre klubber og andre idretter kan være med å bygge. Vi har gått ut til alle våre lagledere og bedt dem spre budskapet, sier John W. Olsen i Fløya.

Fenton håper ishockeyklubben alene vil stille med opp mot 50 støttespillere på tribunen mot Odd.

- Vi som nettopp har startet ser hvor vanskelig det er å bygge opp en klubbkultur og en administrasjon. Det er utrolig mye jobbing over lang tid. Det er bra for Tromsø at TIL har gått i forveien og vist at det er mulig, roser Fenton.