Følg Rosenborg - Avaldsnes fra kl 13.00 i VG Live.

– Det er overraskende at vi er med helt i toppen. Det var ingen som hadde forventet at vi skulle være der, sier Elise Thorsnes.

32-åringen konstaterer at Avaldsnes har hatt stigende form utover hele sesongen.

– Vi har bare blitt bedre og bedre som lag. Det er ikke noen enkeltspillere som avgjør kampene for oss. Det er laget som har prestert. Det er ingen «primadonnaer» her som tror de er noe bedre enn andre. Vi har en fin gjeng, og det er ro og harmoni i gruppen. Alle drar i samme retning, sier Thorsnes.

Hun er rask til å understreke at spillerne legger ikke noe gullpress på hverandre.

– Selv nå, med tre runder igjen, er det ingen av oss som snakker om gull. Det blir som det blir, og ja, muligheten er der. Jeg tror ikke gullet avgjøres før i siste serierunde.

Landslagsspissen har – i all beskjedenhet – bidratt med sitt. Med åtte seriemål på 12 kamper kjemper Thorsnes om toppscorer-tittelen denne sesongen.

Hun er bare ett mål bak Ajara Nchout Njoya (Vålerenga) og Marit Clausen (Rosenborg) som begge har ni mål i serien. Lagvenninne Rasheedat Busayo Ajibade står med syv.

– Det er en pen scoringsstatistikk?

– Jeg må si meg fornøyd med det. Det er brukbart. Samtidig er jobben til en spiss å score mål, og nå må jeg prøve å opprettholde den statistikken.

Mot Rosenborg på søndag kan ikke Thorsnes tillate seg å sløse like mye som hun gjorde da Norge kvalifiserte seg til EM tirsdag. VG telte tre store sjanser til landslagsspissen.

– Jeg hadde i hvert fall to store muligheter, kanskje to og en halv, sier Thorsnes og ler.

– Jeg trenger ikke å score. Det er mange andre som kan ordne målene. Jeg må bare gjøre en best mulig jobb for laget.

Søndag blir det tøff motstand mot tre landslagskolleger: Kristine Minde, Lise-Marie Utland og kometen Julie Blakstad. Blakstad har imponert denne sesongen og fikk sin landslagsdebut fra start mot Wales.

– Det er en spiller som virkelig har imponert meg - i lang tid. Julie har fått sitt gjennombrudd i år, hun kan bekle flere roller og er farlig fremover i banen. Det er en ydmyk og lojal spiller vi kommer til å få mye glede av i framtiden. Jeg kommer til å heie på henne, er attesten fra Thorsnes. Hun håper naturligvis at ikke 19-åringen lykkes like godt mot Avaldsnes søndag.

32-åringen returnerte til Avaldsnes i vår etter nok et opphold i Australia.

– Jeg trives utrolig godt her. Det er en klubb jeg bryr meg veldig mye om, og det er aldri feil å være i Avaldsnes, sier Thorsnes som har håp om ett utenlandsopphold til nå som karrieren er på hell.

Søndagens toppkamper i Toppserien kan du følge i VG Live: 13.00: Rosenborg - Avaldsnes 16.00 Vålerenga - LSK Kvinner