Lagerbäck samler mandag landslagstroppen på 24 mann foran de svært viktige EM-kvalifiseringskampene mot Spania og Romania, og mange har grunn til å smile etter det de opplevde i helgen.

Martin Ødegaard fikk riktig nok en nedtur i Spania, mens Joshua King, Celtic- og Rosenborg-spillerne også møter opp revansjlystne etter tap. Flere er de som tar med seg seiersfølelse til Oslo, og Alexander Sørloth, Bjørn Maars Johnsen og Haitam Aleesami scoret alle i helgen.

Av de fem som ikke spilte kamp denne helgen var en suspendert, en skadd, en hadde ikke kamp og to var utenfor troppen. Slik gikk det for landslagsspillerne:

Keepere

Rune Almenning Jarstein – slapp inn et straffespark, men fredet ellers målet da Hertha Berlin tok sin tredje strake seier med 3-1 over Fortuna Düsseldorf. 90 minutter.

André Hansen – 90 minutter i Rosenborgs 1-2-tap for Haugesund søndag.

Ørjan Nyland – ikke i troppen da Aston Villa slo Norwich 5-1 lørdag.

Rune Almenning Jarstein er Norges soleklare førstevalg på keeperplassen. Foto: HANNIBAL HANSCHKE / REUTERS / NTB SCANPIX

Backer

Kristoffer Ajer – 90 minutter da Celtic fikk sitt første serietap for sesongen med 0-2 for Livingston søndag. Gult kort.

Haitam Aleesami – 90 minutter og scoret det første målet da Amiens slo Marseille 3-1 i Ligue 1 fredag.

Omar Elabdellaoui – 90 minutter da Olympiakos vant 2-1 borte mot Aris i gresk toppserie søndag.

Even Hovland – 90 minutter i Rosenborgs bortetap mot Haugesund.

Birger Meling – suspendert da Rosenborg tapte i Haugesund.

Håvard Nordtveit – 23 minutter som innbytter da Hoffenheim sjokkerte Bayern München med 2-1-seier borte lørdag. Leverte en avgjørende blokkering i sluttminuttene.

Tore Reginiussen – sto over Rosenborgs kamp mot Haugesund grunnet en vond skulder.

Sigurd Rosted – 90 minutter da Brøndby slo FC København 3-1 i søndagens derby. Inn i troppen etter Ruben Gabrielsens forfall.

Jonas Svensson – 81 minutter da AZ Alkmaar spilte 1-1 borte mot Willem II søndag.

Tore Reginiussen spilte begge Norge kamper i EM-kvalifiseringen sist, men i helgen gikk han glipp av RBKs møte med Haugesund på grunn av en vond skulder. Foto: Ole Martin Wold / NTB scanpix

Midtbanespillere

Sander Berge – 90 minutter da Gent spilte 1-1 mot Mouscron søndag.

Tarik Elyounoussi – 90 minutter da AIK slo Örebro 2-0 lørdag. Hadde et skudd i tverrliggeren.

Markus Henriksen – ikke i troppen da Hull tapte 0-3 for Huddersfield lørdag. Har fortsatt ikke fått spilletid denne sesongen.

Stefan Johansen – 87 minutter da Fulham spilte 2-2 mot Charlton fredag.

Fredrik Midtsjø – 90 minutter for AZ Alkmaar mot Willem II.

Mathias Normann – 90 minutter, assist på det første målet da Rostov holdt følge i tetstriden med 3-1-seier borte mot CSKA Moskva søndag.

Ole Selnæs – Shenzhen har ikke spilt kamp siden han ble utvist mot Shanghai 26. september.

Martin Ødegaard – 90 minutter da Real Sociedad fikk sitt første hjemmetap for sesongen med 1-2 mot Getafe søndag.

Mathias Normann imponerer i russisk fotball om dagen. Foto: VEGARD WIVESTAD GRØTT / BILDBYRÅN NORWAY

Spisser

Mohamed Elyounoussi – 90 minutter da Celtic tapte 0-2 for Livingston. Kom inn i troppen da Erling Braut Haaland meldte skadeforfall.

Bjørn Maars Johnsen – 19 minutter som innbytter og scoring i det som endte med 1-2-tap for Rosenborg i Haugesund.

Joshua King – 90 minutter, var uheldig og endret retning på det som ble Arsenals vinnermål i 1-0-seieren over Bournemouth søndag.

Alexander Sørloth – 90 minutter, scoring og assist da Trabzonspor vendte 0-1 til seier 2-1 borte mot Rizespor søndag.

Mohamed Elyounoussi er tilbake i landslagsvarmen. Før helgen gjorde han seg bemerket med mål for Celtic i europaligaen. Foto: RUSSELL CHEYNE / REUTERS / NTB SCANPIX

Norge møter Spania på Ullevaal stadion førstkommende lørdag. Tre dager senere venter bortekampen mot Romania i Bucuresti.