ENGLAND - BULGARIA 4–0

Med tre poeng er England på topp i gruppe A. Kosovo hadde fått låne posisjonen noen timer etter 2-1-seier over Tsjekkia tidligere på dagen. De to lagene møtes til toppoppgjør tirsdag.

Med ni poeng på tre kamper og 14-1 i målforskjell må nok England finne seg i å være favoritter.

Harry Kane var den store spilleren for England lørdag. Storscoreren satte selv inn både 1-0, 2-0 og 4-0. På hjemmelagets tredje scoring assisterte han Raheem Sterling.

Harry Kane blir omfavnet av glade lagkamerater. Foto: ANDREW BOYERS / REUTERS / NTB SCANPIX

Utnyttet feil

England hadde aldri tapt mot Bulgaria, men det var gjestene som fikk den første store sjansen på Wembley. Fem minutter var spilt da Wanderson fikk skyte fra god posisjon. Dessverre for bortelaget gikk det rett på England-keeper Jordan Pickford.

Gjestene lå dypt og forsøkte å tette igjen, men etter halvspilt omgang rotet de det ordentlig til. Sterling plukket opp en svak pasning og serverte Kane som satte inn 1-0.

Etter en drøy halvtime fikk Bulgaria en god mulighet, men nok en gang gikk avslutningen rett på Englands keeper.

Raheem Sterling kom også på scoringslisten i Englands komfortable seier over Bulgaria. Foto: DAVID KLEIN / REUTERS / NTB SCANPIX

Fullførte hattricket

Også i den andre omgangen startet Bulgaria friskt og fikk den første store sjansen. Marcelinho ble spilt fri, men avsluttet rett på Pickford.

Istedenfor avgjorde England langt på vei kampen. Manchester United-spiller Marcus Rashford gikk ned innenfor 16-meteren og dommeren dømte straffe. Som vanlig var Harry Kane sikkerheten selv fra straffemerket. Bulgaria-keeperen gikk feil vei og England ledet 2-0.

Ti minutter etter pause var oppgjøret avgjort. Tomålsscorer Kane ble spilt fri og la inn foran mål. Der ventet Sterling og satte inn 3-0.

Det var Manchester City-spilleren femte mål i EM-kvalifiseringen.

17 minutter før slutt skulle Kane nå det samme antallet da han satte inn 4-0. Spissen ble felt og satte selv straffesparket sikkert i mål. Dermed var hattricket i boks. Kane ble byttet ut noen minutter senere til stående applaus.