I Astafjordrittet, som er en del av Tour de Andørja-trippelen var TCK representert med en rekke ryttere.

I det 87 kilometer lange rittet som startet i Sjøvegan og med målgang på Engenes var Odin Knutsen fra Trondheim suveren etter å ha rykket fra flere mil før målstreken.

- Hermann Olaussen Hermansen fra TCK kjørte tidlig i brudd, men ble tatt igjen av Knutsen, og frakjørt forteller Setting.

Lagidrett

Dermed var det duket for spurtoppgjør mellom åtte av syklistene som var over halvannet minutt bak den suverene vinneren. Blant de åtte satt Settings lagkamerater i Hermansen og Erik Steene. Noen kilometer før mål la de en plan som skulle vise seg å lykkes.

- Vi var nødt til å utnytte at vi var flere ryttere fra samme klubb. Dette viser hvilken lagsport sykkel er.

Fordi da Steene trakk opp spurten lå Setting på hjul og tok andreplassen, rett foran Kristoffer Kristoffersen og Knut Ståle Arntsen.

- Jeg hadde litt tunge bein i dag, og er derfor fornøyd med resultatet, sier Setting.

Svendsen i toppen

Han mener Tour de Andørja har potensial til å bli et enda større sykkelritt.

- Etter at de la om løypa for et par år siden har det blitt et bedre ritt, men det kunne vært flere deltagere i konkurranseklassen, mener Setting.

Neste helg venter et ritt i Tana før Lavkarittet står på programmet i starten av august.

- Der håper jeg å prestere godt, sier Setting.

I kvinneklassen ble langrennsløperen Anna Svendsen nummer to i sykkelrittet etter å ha tapt spurten mot Kaisa Ramberg. Svendsen ligger godt an til å vinne hele trippelen da hun var suveren i gårsdagens terrengløp på Engenes. Trippelen avsluttes med fjelløp i morgen.

NÆRE: Anna Svendsen ligger godt an til å vinne trippelen på Tour de Andørja. Foto: Andreas Isachsen