Thunem ligger for tiden på UNN. Der skal hun feire jul, og der har hun tilbrakt mesteparten av høsten.

– Det har vært et fantastisk tøft år når jeg ser på hvor mye motgang jeg har hatt. Jeg har vært to og en måned på reise med svømmingen, og tre og en halv måned på sykehus i år, sier Ingrid Thunem – som har en alvorlig nervesykdom som har begrenset førligheten kraftig.

48 verdensrekorder (!)

I 2014-sesongen satte hun 48 rekorder i S1-klassen, klassen for aller høyeste grad av funksjonsnedsettelse i svømming. Enkelte av tidene holdt også som verdensrekord i S2-klassen.

I tillegg tok Thunem tre mesterskapsmedaljer i EM, da hun konkurrerte med utøvere på høyere funksjonsnivå, på grunn av få utøvere i S1.

– At jeg har klart alt dette i løpet av et slikt år synes jeg er knallsterkt, sier Thunem.

– Det er sterkt at hun har klart å konkurrere. Vi har prøvd så hardt vi har kunnet å balansere trening, konkurranse og hennes fysiske form. Det er vanskelig å drive toppidrett når man er mer på sykehus enn i sin egen seng, kommenterer trener André Eide.

- Tilbake i januar

Hun måtte lære seg å svømme på nytt med kun én arm etter sykdom høsten for to år siden.

Nå varsler 25-åringen at hun er på full fart tilbake, etter snart fire måneder borte fra svømmingen.

– Det går mye bedre, og jeg trener allerede en del basistrening med Ingrid Mellem Mortensen (fra Olympiatoppen, journ.anm.). Fra 16. januar regner jeg med å være tilbake i bassenget.

Alternative metoder

Dermed regner Ingrid Thunem med at hun kan hevde seg i neste års store konkurranse, VM i juli.

– Det er kun syv måneder etter jeg skal være tilbake i bassenget. For mange kan det virke som kort tid, men jeg har greid mye på kort tid før, så jeg er positiv, sier Ingrid Thunem og slår fast:

Hun holder seg dessuten i form med alternative metoder.

– Da hun var tilbake i bassenget en liten runde for noen uker siden, hadde hun tatt store steg på ryggsvømmingen, som hun har slitt med. Hun hadde visualisert og tatt svømmetakene i sykehussenga. Det var sterkt, sier trener Eide.

– Jeg har tatt mange tusen svømmetak de siste månedene – inne i hodet mitt. Det er internett på sykehuset, så da kan jeg se klipp på Youtube. Jeg har sånn sett ikke hatt fri fra svømmingen. Jeg har bare ikke svømt.