• Se dramatikken fra Allsvenskan på discovery+

Situasjonen før siste serierunde i Allsvenskan var som tatt ut fra et filmmanus:

• Elfsborg ble seriemestere om de gikk unngikk tap.

• Malmö, med siddisen Lasse Berg Johnsen i startoppstillingen, tok gullet på bedre målforskjell med seier.

Og i kampens 57. minutt kunne 25 000 euforiske Malmö-supportere juble, da Isaac Kiese Thielin dundret inn 1–0 fra straffemerket. Det ble det avgjørende målet som ga seriegull for de lyseblå.

Stadion ble stormet av fans som jublet - men vaktene fikk satt opp gjerder så spillerne og støtteapparat fikk være i fred etter kampslutt.

Men lenge sto det utenomsportslige i fokus, da avspark av andre omgang ble utsatt i over en time.

Årsaken var bråk på tribunen - og en brannalarm som ga fansen beskjed om å forlate stadion.

Se deler av kaoset i videovinduet øverst.

KAOS: Gullkampen mellom Malmö og Elfsborg er utsatt etter supporterbråk. Foto: Andreas Hillergren/TT / TT Nyhetsbyrån / NTB

Etter 0–0 til pause oppsto det nemlig tumulter da flere bortesupportere kastet bluss mot politiet og forsøkte å ta seg ut på banen. Kaoset gjorde at dommeren valgte å holde igjen lagene i garderoben.

Og problemene tok ikke slutt der. Like etter ble deler av sikkerhetsnettet brent bort med bluss av maskerte Elfsborg-supportere.

Etter en halvtime i garderoben kom lagene ut til andre omgang, men etter bluss og fyrverkeri Malmö-fansen ble brannalarmen på Eleda Stadion utløst og spillerne måtte tilbake i garderoben. Først 17:05 ble andre omgang startet.

Det er ikke første gang denne sesongen svenskene har slitt med tribunebråk: I mai ble kampen mellom Djurgården og AIK utsatt i en time på grunn av supporterbråk. Etter to strake Malmö-gull i 2020 og 2021 tok Per-Mathias Høgmo og Häcken tittelen i Allsvenskan forrige sesong. Elfsborg tok sin siste av totalt seks titler i 2012.

Henning Berg og AIK vant 3-1 mot IFK Värnamo i sesongens siste kamp. Klubben avsluttet sesongen på 11.-plass og kan glede seg over spill i Allsvenskan også i 2024.