30. desember vant Stjernen 2–1 mot rivalene Sparta i Sparta Amfi i Sarpsborg. Kampen skulle vise seg å føre til et smitteutbrudd, hvor det nå er bekreftet 23 bekreftet smittede i Stjernen-leiren. Også hoveddommer Robert Hallin, to spillere i Sparta og altså Fredriksstads Blads Jacob Berg har testet positivt. I går kveld ble ishockeyserien stoppet på grunn av den omafattende smitten.

Både Romsdals Budstikke og Fredriksstad Blad har omtalt saken tidligere denne uken.

Berg, som er student ved Høgskolen i Molde, reiste til Molde 3. januar og deltok både på en trenersamling i Træff og to fotballtreninger før han fikk tatt en test tirsdag etter at smitteutbruddet i Stjernen ble kjent.

Til Bergs store overraskelse var den positiv. Foruten om en liten hodepine etter en dårlig natts søvn søndag, hadde han ingen symptomer.

– Formen min er fin. Jeg har veldig milde symptomer, sier han til VG om sykdomsforløpet så langt.

14 personer er nå i karantene som følge av å ha vært på trenersamlingen sammen med Berg, mens rundt 40 tenåringer som deltok på treningene er i en midlertidig karantene i påvente av svar på prøven. Hvis alle tester negativt, kan spillerne tas ut av karantenen igjen.

– Foreløpig har alle nærkontaktene testet negativt. Det er ingen spillere som har testet positivt som følge av min smitte. Slik det har gått nå, regner jeg med at det heller ikke blir noen positive tester, sier Berg.

Assisterende kommunedirektør i Molde, Britt Rakvåg Roald, forteller det samme til VG.

– Det er stort trykk på testkapasiteten, men vi håper å få alle svarene i løpet av lørdag formiddag, sier hun.

BEKYMRET: Ishockey-sesongen er satt på vent for Stjernen-spiller Andreas Heier, som sier til VG at han er bekymret for ettervirkningnene av coronaviruset. I bakgrunnen, lagkamerat Arttu Niskakangas Foto: Bjørn S. Delebekk

– Først og fremst er det litt skummelt at man ikke merker at man er syk. Hadde jeg merket det, hadde jeg testet meg før treningen, sier Berg.

FHI definerer en nærkontakt som en som har vært i under to meters avstand med en person i mer enn 15 minutter eller i direkte kontakt. Berg er klar på at han ikke var så tett på noen parter i forbindelse med kampen i så lang tid.

– Jobben som journalist bør jo være ganske trygg. Utøverne har så strenge regler at det ikke burde være muligheter for dette. Det som har skjedd i Eliteserien er ganske ekstremt, sier Berg.

Totalt har så mye som 49 personer blitt smittet gjennom topphockeyen i Norge.