KRISTIANSAND: – Jeg ble veldig glad. Dette betyr utrolig mye for oss, sier Tore B. Johannessen, sportslig leder i KRS.

Det hardtsatsende 1. divisjonslaget KRS – som springer ut av KIF, Randesund og AK28 – har lenge vært klar over at det kunne være svært viktig å toppe tabellen halvveis. Dette fordi det før sesongen ble bestemt at dersom koronapandemien gjorde at man ikke kunne fullføre sesongen, så kunne tabellen halvveis bli stående.

KRS klarte biffen før jul da de slo Fold, og med det sikret tabelltopp etter 11 kamper.

Mandag kveld kom avgjørelsen fra NHF. Sesongen blir ikke fullført verken i eliteserien eller 1. divisjon, og dermed rykker KRS opp.

– Vi gratulerer Elverum som seriemester for menn, og Kristiansand Topphåndball med opprykk til REMA 1000-ligaen menn, og Follo med opprykk til REMA 1000-ligaen kvinner, sier håndballpresident Kåre Geir Lio til handball.no.

Stortap uten betydning

Stortapet til KRS 23–37 hjemme for Follo i den 12. serierunden, får ingen betydning. Surt for Follo-laget, som toppet tabellen etter 14 kamper, og hadde grepet om den direkte opprykksplassen mens KRS hadde hatt et litt vrient utgangspunkt dersom seriespillet hadde blitt blåst i gang igjen.

Nå blir det i stedet østlendingen som skal i stedet ut i kvalifisering om opprykk til eliteserien, som neste sesong vil bestå av 14 lag. Mens KRS allerede kan starte forberedelsene til eliteserien.

Tore B. Johannessen, sportslig leder i KRS. Foto: Kristin Ellefsen

– Dette betyr utrolig mye for oss. Det er mye gøyere både for oss i støtteapparatet, for spillerne og ikke minst for publikum på Sørlandet. Nå har vi både Vipers og oss i eliteserien. Det betyr igjen at Kristiansand har kommet på kartet som en skikkelig håndballby, sier Johannessen – som selv var med på å vinne NM-finalen med KIF i 1980.

– Ville det vært kritisk for den tøffe satsingen deres dersom det ikke ble opprykk?

– Nei. Vi har både i laget og organisasjonen snakket om at dersomdet ikke ble opprykk i år så ville vi gått for opprykk neste sesong. Men det er jo mye gøyere å være i eliteserien allerede. Jeg er kjempeglad, sier Johannessen – som blant annet kan se fram til lokaloppgjør mot ØIF Arendal.

Randesund beholder plassen

Dette er hva NHF har bestemt mandag:

  • Elverum er seriemester i REMA 1000-ligaen menn sesongen 2020/2021. Ingen lag rykker direkte ned fra REMA 1000-ligaen, forutsatt at kvalifiseringen kan gjennomføres. Forbundsstyret vil vurdere opprykk og nedrykk på nytt dersom kvalifiseringsspill ikke lar seg gjennomføre.

  • Kristiansand Topphåndball rykker opp til REMA 1000-ligaen. Ingen lag rykker ned fra 1. til 2. divisjon.

  • REMA 1000-ligaen menn gjennomføres med 14 lag sesongen 2021/2022, mens 1. divisjon menn vil bestå av 11 klubber, dersom ingen opprykk fra 2. divisjon.

1. divisjon for kvinner ble også avblåst, og der bestemte NHF at ingen lag skal rykke ned. Det betyr at Randesund, som lå nest sist på direkte nedrykksplass da sesongen var halvveis, slipper å ta den tunge turen ned i 2. divisjon.

NHF bestemte seg også mandag kveld for at eliteserien for kvinner skal avblåses etter at alle lagene har møtt hverandre en gang hver – slik Norsk Topphåndball tidligere har tatt til orde for i Fædrelandsvennen.

Vipers to seriekamper igjen

Totalt er det ni seriekamper i eliteserien som mangler før alle lag har møtt hverandre en gang hver. For Vipers gjenstår to – mot Molde og Storhamar – før de har møtt alle.

Det betyr at Vipers er to serieseirer unna seriegull. Høyst sannsynlig holder det å slå Storhamar for å sikre gullet.

NHF skriver at tidligste oppstart for det resterende seriespillet er 9. mai. I tillegg håper de å arrangere NM-finalen mellom Vipers og Sola 15. mai foruten et begrenset sluttspill helga 22.–24. mai.

For eliteserien og 1. divisjon damer besluttet NHF dette mandag:

  • Lag nummer 1 etter halvspilt serie i REMA 1000-ligaen kvinner, kåres til seriemester. Ingen lag rykker direkte ned fra REMA 1000-ligaen kvinner, forutsatt at kvalifiseringen kan gjennomføres. Forbundsstyret vil vurdere opprykk og nedrykk på nytt dersom kvalifiseringsspill ikke lar seg gjennomføre.

  • Follo HK Damer blir stående som vinner av 1. divisjon kvinner som følge av deres topplassering etter halvspilt serie, og rykker med det opp til REMA 1000-ligaen. Ingen rykker ned fra 1. til 2. divisjon.

  • REMA 1000-ligaen kvinner blir avviklet med 14 lag sesongen 2021/2022, mens 1. divisjon kvinner vil bestå av 11 lag, dersom ingen opprykk fra 2. divisjon.