Han vant med tiden 6.14,66. Det var det siste 5000-meterløpet for Pedersen og co. før OL i Pyeongchang neste måned.

Fana-løperen slo italienske Nicola Tumolero med 1,45 sekunder. Canada-stjernen Ted-Jan Bloemen endte på tredjeplass. Han måtte se seg slått av Pedersen med 2,45 sekunder.

Tidligere har Pedersen ofte gått på en smell mot slutten, men lørdag viste han at formen er der den skal være før vinterlekene i Sør-Korea.

– Dette var et av de bedre 5000-meterløpene jeg har gjort. Jeg ble aldri stiv, og da er det gøy å gå på skøyter, sa Pedersen til NRK.

Statskanalens skøyteekspert Even Wetten holdt ikke igjen da han beskrev Pedersens prestasjon i Erfurt.

– Et kjempeløp av Sverre. Høy klasse. Det er det beste jeg har sett av Sverre på 5000 meter, sa Wetten.

Håvard Bøkko endte på 12.-plass etter å ha notert tiden 6.26,63, mens Simen Spieler Nilsen endte rett bak. Han hadde 6.28,71.

Ida Njåtun tok en sterk tredjeplass i verdenscupen på 1500 meter lørdag. Foto: Ruud, Vidar / NTB scanpix

Pallplass til Njåtun

Ida Njåtun gikk inn til en sterk 3.-plass på 1500 meter under verdenscupen på skøyter i Erfurt.

Asker-løperen Njåtun var i mål på tiden 1.56,66. Det holdt til en plass på pallen i verdenscupen for første gang i vinter.

Det skilte nøyaktig ett sekund opp til den nederlandske vinneren Ireen Wüst, mens Marrit Leenstra ble toer.