HERNING: Like før klokken 10 søndag formiddag avsluttet håndballgutta sin siste trening i Danmark før kveldens VM-finale.

Mens troppen spilte fotballtennis, satt Magnus Abelvik Rød på sykkelen.

Men den høyreiste bakspilleren, som måtte ut med en lårskade i semifinalen mot Tyskland fredag, er spilleklar.

Det er gode nyheter for landslagstrener Christian Berge og resten av den norske troppen.

– Magnus spiller og jeg er fornøyd med det. Magnus har vært fantastisk god, så alle vi er veldig glade for at han er klar, sier Berge når det norske pressekorpset flokker seg rundt ham på treningskomplekset noen minutter utenfor Herning sentrum.

Christian Berge og resten av troppen smilte og lo under den siste treningen i Herning. Foto: NTB scanpix

– Finnes sjanser

– Hva betyr det for Norges sjanser i finalen at han spiller?

– Han har vært virkelig god, veldig god både defensivt og offensivt, svarer Berge.

– Hva er sjansene for å gå helt til topps?

– Det finnes muligheter der. Det er det ingen tvil om. Jeg ble ferdig med analysen i går. Danmark er gode, men det er vi også når vi spiller og treffer nivået. Det skal bli gøy. Jeg gleder meg til å spille en finale igjen, sier Berge som også ledet Norge til VM-finale i Paris i 2017. Da ble det tap mot vertsnasjonen Frankrike.

Berge beskriver den siste treningen som «litt kos». Det handler om å få hvilt hodene før det braker løs i en smekkfull Boxen klokken 17.30.

Samme rutiner

– Hva sier du og hva gjør dere opp mot kampstart?

– Ikke noe annet enn før andre kamper. Vi drar på hotellet, vi spiser lunsj, guttene hviler litt, og så er vi i gang. Det er ingen andre rutiner enn før en helt vanlig kamp, svarer Berge på Aftenbladets spørsmål.

– Så du har ikke planlagt noen voldsom peptalk i anledning finaledagen?

– Nei, det handler egentlig bare om å glede seg.

Berge er klar på at Norge må forbedre uttellingen mot Danmarks keeper Niklas Landin.

Siste trening er unnagjort. Nå gjenstår bare VM-finalen i årets VM for de norske spillerne. Foto: NTB scanpix

Tøffere linje

Det blir heller ikke aktuelt å sette frimerke på stjernen Mikkel Hansen. Fordi det bare er å sette på en ekstra utespiller og spille sju mot seks, da forsvinner hele hensikten.

– Vi ønsker å spille tøffere mot Mikkel Hansen, mot Rasmus Lauge, mot Mads Mensah, mot alle, men frimerket er dødt, det blir det ikke.

Danmark slo Norge i den siste gruppekampen i Herning. Det gjorde at Norge måtte vinne de tre kampene i hovedrunden. Nå er jobben gjort og det skal spilles om gull.

– Nå gleder jeg meg til å spille en finale igjen. Det skal bli fantastisk morsomt. Med stappfull hall. Jeg kjenner på adrenalinet og spenningen, sier Berge.