Schlierenzauer er tidenes mestvinnende hopper i verdenscupen på herresiden med sine 53 individuelle seirer. Det eneste han ikke klarte å vinne i løpet av karrieren var et individuelt OL-gull.

– Å avslutte den aktive karrieren min er ikke lett for meg etter alt jeg har fått oppleve som utøver. Men det føles som om avgjørelsen tas på riktig tidspunkt, skriver 31-åringen på sin egen blogg.

Han ble korsbåndskadd sist sesong, og det siste verdenscuprennet hans var i polske Zakopane i januar. Schlierenzauer ble også vraket fra Østerrikes VM-lag.

– De siste månedene har vært utfordrende, på en positiv måte. På grunn av skadeoppholdet fikk jeg tid og avstand til å se over fortiden og vurdere hvor jeg står nå, skriver han.

Østerrikeren tok både sin første og sin siste verdenscupseier på Lillehammer. Debuttriumfen kom i 2006, mens han vant for siste gang i 2014.

Schlierenzauer tok fire medaljer i OL (1-1-2), tolv medaljer i VM (6-5-1) og fem medaljer i skiflygings-VM (4-1-0). Han vant også hoppuka sammenlagt to ganger.