Fra en femteplass leverte Kristoffersen en strålende annenomgang og kjørt ned til ny bestetid. Med fire løpere igjen på toppen, der iblant lagkamerat Lucas Braathen, startet ventetiden.

Men én etter én kjørte løperne inn bak Kristoffersen, også veteranen Alexis Pinturault som ledet ett den første omgangen.

– Jeg kjørte bra i den andre omgangen, jeg pushet nok mer da. Jeg var litt usikker på forhold og sånt i den første. I andre omgang pushet jeg bra hele veien, spesielt inn i det siste henget. Da jeg kom i mål 33 hundredeler foran Odermatt, da skjønte jeg at det var bra, sa Kristoffersen til TV 3.

Dermed tok nordmannen sin sjette verdenscupseier i storslalåm, og nærmest fulgte lagkameraten Lucas Braathen.

Som nest siste startende i den siste omgangen klinte Braathen til og satset det remmer og tøy kunne holde. Unggutten hadde grønne tider, men på tampen måtte han se seg slått av Kristoffersen. Uten at det la noen demper:

– Det er så deilig, brølte Braathen inn i kamera i målområdet.

Etter at rennets sistemann, Pinturault, og la seg bak, kunne nordmannen juble for det som ble en delt annenplass med Marco Odermatt.

– Jeg er i skyene. Herregud, det var så tøft der ute nå. Det bare slo og slo. Jeg så ingenting for hodet mitt var «all over the place», sa Braathen til TV 3 og fortsatte:

– Jeg så forholdene, og tenke: Det her er så meg, det roper meg. Her har jeg skikkelig muligheter, og det kommer jeg til å benytte meg av. Kranjska Gora leverer mye røffe forhold, men i dag er det noe av det bedre jeg har sett. Det var ikke snakk om noe annet enn full gass.

Med lørdagens seier og annenplass, fulgte Kristoffersen og Braathen opp Atle Lie McGrahts innsats fra midtuken.

For torsdag vartet unggutten opp med sin første verdenscupseier i slalåmrennet i østerrikske Flachau. Tre dager viste han at han og har farten inne i storslalåm, og kjørte seg opp fra en 17.- til 7.-plass.

Og mer jubel kan det bli for de norske herrene. Søndag er det klart for et nytt storslalåmrenn fra Kranjska Gora.