Etter en målløs 1. periode, var det Kalle Ekelund som sendte Vålerenga i ledelsen 10 minutter ut i 2.periode. Stavanger Oilers svarte momentant da Sander Hurrød utlignet etter at Tommy Kristiansen gjorde manns jobb i forkant.

Mens Vålerenga ikke klarte å utnytte overtall med fem mot tre på tampen av 1. periode, var Stavanger Oilers effektiv i den siste. Etter at Wade Murphy ble utvist benyttet Stavanger muligheten.

Så viste Rudolfs Balcers seg som en redningsmann - igjen.

Latvieren viste NHL-kvaliteter og reagerte lynkjapt da pucken plutselig var fri foran VIF-keeper Steffen Søberg og lobbet inn 2-1 på elegant vis. 23-åringen har gjort god nytte for seg etter at han kom på lån fra Ottawa Senators.

– Kjører på

NHL-klubben har lånt ut seks spillere til europeiske klubber, og Oilers får glede seg så lenge de kan. Balcers blir frem til NHL-starten i januar.

Sekunder før slutt satte Daniel Kissel inn 3–1 etter at Vålerenga hadde tatt ut keeper i jakten på en utligning.

– Det er en stund siden jeg har scoret, så det var deilig å få den i «kassa», sier Balcers om det viktige 2–1-målet. Han forklarer snuoperasjonen slik:

– Det er en annen følelse i laget. Vi backer hverandre og bare kjører på. Vi har spilt veldig bra i de siste tre kampene, sier latvieren til TV 2.

VIF-trener Roy Johansen har bare ventet på at Stavanger skulle begynne å plukke poeng.

– Med så mange gode spillere er det bare snakk om tid. Stavanger var bra, og det er ikke noe å si på at de vant. Det er tett og jevnt. Vi taper et par dueller foran mål og det er det som avgjør kampen, sier Johansen.

Slik gikk det i de andre kampene i kveld:

Grüner – Frisk Asker 1-10 (0-3, 0-3, 1-4) Narvik – Lillehammer 5-6 (0-5, 1-0, 4-1) Sparta – Manglerud Star 6-5 e.str. (0-2, 3-1, 2-2, 0-0, 1-0) Storhamar – Stjernen 6-2 (1-0, 3-1, 2-1).