Manchester City 3–1 Everton

Han scoret de to første målene i Manchester Citys 3-1-seier over Everton.

Brasilianeren hadde gått elleve Premier League-kamper uten scoring, men halvveis ut i lørdagens førsteomgang løsnet det. I kjølvannet av et svakt utspark fra Jordan Pickford kunne Jesus til slutt kontrollert sette ballen under Evertons sisteskanse.

Dermed stoppet han sin egen måltørke på 487 minutter. Ifølge statistikerne i Opta hadde han siden matchvinnerscoringen mot Huddersfield 19. august hatt 18 skudd uten å score på noen av dem.

Jesus doblet City-ledelsen fem minutter etter pause. Denne gangen gjorde han det med hodet, og som på 1-0 var Leroy Sané assistmaker. Everton ble denne gangen felt av at Yerry Mina totalt glapp i markeringen og tillot Jesus å stange inn 2-0 helt upresset.

Gjestene fra Liverpool var på dypt vann, men i det 65. minutt var de plutselig tilbake i kampen igjen. Lucas Digne fikk ballen etter en fæl Nicolas Otamendi-klarering og slo et presist innlegg mot City-boksen. Der var Dominic Calvert-Lewin sterkest i lufta og reduserte til 1-2 med et vakkert hodestøt.

Evertons utligningsjakt varte ikke lenge, for bare noen minutter senere utnyttet City nok en markeringssvikt hos bortelaget. Denne gangen var det innbytter Raheem Sterling som på fem meter kunne heade inn vertenes tredje mål for dagen. Det gjorde han på et perfekt innlegg signert Fernandinho.

Med seieren slo Manchester City tilbake etter 0-2-smellen borte mot Chelsea forrige helg. De lyseblå topper Premier League, men blir forbigått av Liverpool om Jürgen Klopps menn slår Manchester United på Anfield søndag kveld. (@NTB)