På Herning Arena tok Salah klubbrekorden etter bare 55 sekunder. Mané følger fem scoringer bak. Roberto Firmino er fjerdemann på listen med 15 mål i Champions League.

Salah har vært kjapp til å sette ballen i mål i Champions League før, i finalen mot Tottenham 1. juni 2019 scoret egypteren på straffe etter ett minutt og 48 sekunder. Men onsdag kveld var han dobbelt så rask. Det var et litt merkelig rekordmål. Salah hadde ballen i bena i stor fart fremover. Han mistet litt kontroll, men fikk den med seg likevel og løp den nærmest i mål i duell med Dion Cools.

– Jeg likte første halvtimen. Vi ga dem trøbbel, sier Liverpool-manager Jürgen Klopp på TV 2s sending.

Han var åpenbart særdeles lite fornøyd med 2. omgang.

– Om man bare spiller fotball i 45 minutter, så vil man normalt sett tape, men det gjorde vi ikke, sier Klopp og legger til:

– Jeg er vel ikke stolt av dette, som jeg normalt sett er jeg stolt av laget mitt.

VANT I 2005: Liverpool og Steven Gerrard vant Champions League i 2005. Foto: PAUL ELLIS / AP

Liverpool startet kampen med bare tre av sine menn fra en normal startoppstilling. De var allerede gruppevinner etter 1–0 over Ajax i forrige gruppekamp. Midjylland hadde ett poeng. Så her var det bare ære igjen å spille for. Og det danske laget kjempet for æren.

Etter 62 minutter blir Anders Dryer tatt av Liverpools nye helt Kelleher, som foran denne kvelden hadde hatt to gode kamper i Liverpool-målet i Alisson Beckers skadefravær. Det ble spekulert i offside. Men VAR konkludrte med at det ikke var offside. Det ble straffe. Alexander Scholz satte ballen greit i mål fra straffemerket. Kelleher var etter den, men samtidig sjanseløs.

Etter en litt passiv start ble det fart over Midtjylland. Og de var nær et seiersmål. Danskene hadde skudd i tverrligger og spilte seg til flere gode muligheter. Kaba var på ved mange anledninger, men det siste manglet.

Et selvmål reddet seieren før Liverpool mot Ajax i forrige Champions League-kamp:

Like etter pause får Midtjylland en kjempesjanse, etter frem og tilbake hvor Billy Koumetio først rydder unna, så setter Evander ballen i tverrliggeren.

Liverpool hadde ballen i mål i det 89. minutt ved Minamino etter at Mane serverte den i føttene hans med hodet. Men scoringen ble sjekket av VAR. Det viste seg å være hands.

Forrige sesong røk Liverpool mot Atletico Madrid i åttedelsfinalen etter ekstraomganger. I juni 2019 løftet de trofeet etter å ha slått Tottenham i finalen.

Atalanta gikk også videre fra denne gruppen, mens Ajax må spille Europa League.