Søndag havnet Vedviks navn i overskriftene med negativt fortegn da New York Jets røk 16-17-tap for Buffalo Bills i åpningsrunden i amerikansk fotball.

Vedvik ble hentet til Jets så sent som i forrige uke, etter at Minnesota Vikings vraket ham kun få dager før seriestart.

Jets gjorde det klart at nordmannen skulle satses på som kicker, og vraket dermed Taylor Bertolet etter skuffende innsats i sesongoppkjøringen. Søndag måtte trener Adam Gase innse at Vedvik fikk en alt annet enn ideell start på karrieren i klubben.

Etter at Jets hadde bokført sin første touchdown i kampen misset Vedvik det påfølgende ekstrapoengs-sparket, og rett før pause gikk det også skeis da nordmannen skulle forsøke seg på et field goal.

Forsøket fra 45 yards endte utenfor målstengene.

Med til historien hører det at kraftige vindkast gjorde forholdene vriene i New Jersey søndag. Forut for det mislykkede field goal-forsøket skal også lagkameratene ha gjort enn alt annet enn vellykket jobb med å legge ballen skikkelig til rette for Vedvik.

Nordmannen, som ble første nordmann i en NFL-kamp siden 2001, må likevel tåle å nevnes med negativt fortegn etter serieåpningen.

De kommende dagene vil vise om Jets-trener Gase gir Vedvik fornyet tillit i tiden som kommer.

Tross nordmannens to mislykkede forsøk søndag, så Jets lenge ut til å hale i land seieren i møtet med Bills. En sterk sluttspurt førte imidlertid til at seieren glapp med ett fattig poeng.

(©NTB)