JOLUMAE/TROMSØ: Silje Theodorsen ble nummer 15 i prologen i sesongens nest siste løp i estiske Jolumae på den klassiske sprinten.

Anna Svendsen fra Tromsø Skiklubb viste også god form og tok seg videre med en 11.-plass i prologen.

Dermed kvalifiserte begge Tromsø-jentene seg til kvartfinalen og også der tok de seg videre.

Nå er det klart at Svendsen og Theodorsen møtes i forskjellige semifinaler. De to beste fra hvert heat på til sammen seks løpere går videre til finalen, samt de to beste tidene fra 3. og 4.-plassen i de to heatene.

Men der sa det stopp for begge to, som begge ble slått ut i semifinalene.

Offisielle resultater viser at Svendsen ble nummer åtte, mens Theodorsen sikret 10.-plass.

Theodorsen er fortsatt nummer tre i sammendraget når to løp gjenstår i Skandinavisk Cup. Beholder hun plasseringen er hun sikret verdenscupdeltakelse resten av denne sesongen etter VM i Falun.

I så fall får hun få gå sprint skøyting og 10 km klassisk i Lahti 7.-8. mars, klassisk-sprint i Drammen og tremila i Holmenkollen.

SE VIDEO: Johaug roser Theodorsen

Med sine to tredjeplasser hadde Theodorsen totalt 320 poeng før dagens konkurranse. Silje Øyre Slind hadde 405 poeng, mens Kathrine Harsem hadde 348 poeng. Bakfra jakter Barbro Kvåle, som er sterk i sprint, men som bare ble nummer 14 søndag. Hun har 241 poeng før poenge er telt opp i dag.

Silje Theodorsen, Anna Svendsen, Morten Harjo Pettersen og Eirik Solvang skal gå de to sprintene i Skandinavisk Cup i Joulumaee, Estland, denne uken. Tirsdag er det sprint klassisk og onsdag er det sprint skøyting.

For herrene har det ikke gått like bra for de to løperne fra Team Nord-Norge. Morten Harjo Pettersen ble nummer 81, mens Eirik Solvang med sin 34.-plass akkurat ikke greide å ta seg videre fra prologen.