I en tale i Bodø går avslørte Arctic Race of Norway-leder Knut-Eirik Dybdal at rittet i 2016 vil legges til Nordland. Neste år feirer Bodø 200-årsjubileum som by.

- Dersom alt faller på plass med tanke på internasjonale og nasjonale avtaler, og vi får grønt lys for å arrangere Arctic Race også i 2016, ønsker vi å legge etappene i Bodø og Helgeland til neste år. Dette er en spektakulær del av Nord-Norge, og det er helt naturlig at fjerde årgang av Arctic Race of Norway får denne delen av Nordland som arena, sier Knut-Eirik Dybdal.

Årets ritt er innom Narvik, Harstad, Evenskjær, Senja, Finnsnes, Målselv og Setermoen.

Minneverdig

I 2014 hadde sykkelrittet en minneverdig finaleetappe foran titusener av tilskuere langs Tromsø gater. Sykkelekspert Johan Kaggestad i TV 2 tok da også til orde for at rittet bør innom Tromsø "så godt som hvert år".

Samtidig har strategien til Arctic Race vært å flytte rittet i hele landsdelen, med økonomisk støtte fra de tre nordligste fylkeskommunene.

- Vi var også fornøyd med Tromsø og er veldig fornøyd med alt det som har vært. Vi skal ikke si når vi kommer tilbake. Vi har sykluser hvor det passer bedre å komme oftere tilbake til enkelte plasser, kommenterer Arctic Race of Norway-sjef Knut-Eirik Dybdal. I år er rittet blant annet tilbake i Harstad, hvor også finaletappen i førsteutgaven av Arctic Race i 2013 gikk.

Med ritt i søndre Nordland til neste år, er det ett område i Nord-Norge som fortsatt venter på første besøk fra det populære sykkelrittet.

- Det som gjenstår er Øst-Finnmark, av de områdene vi har vært i, slår Knut-Eirik Dybdal fast.

Skal i Russland-møter

Dermed er Øst-Finnmark en aktuell destinasjon for rittet i 2017. Da kan vil det samtidig være aktuelt at rittet for første gang passerer Norges landegrenser, og tar turen innom Russland.

- Hvis vi kan kombinere Russland og Øst-Finnmark er det noe vi ønsker å få til, slår Dybdal fast.

Allerede i neste måned skal man i møte med russiske myndigheter for å se på hvordan man praktisk kan løse en Arctic Race-etappe som krysser landegrensene til Russland.

- Vi skal ha et møte om det 15. juni, avslører Dybdal.

Samtidig er signalene positive fra fylkeskommunene om fortsatt støtte til rittet etter årets utgave.

- Vi hadde et møte i går med Nordnorsk Råd. Nordland, Troms og Finnmark var enig om at alle fylkeskommunene ønsker at eventyret skal fortsette, og ønsker å være med videre. Vi ser frem til at også regjeringen skal være med i et partnerskap, sier fylkesråd i Troms, Line Miriam Sandberg.

foto
CELEBERT BESØK: Statsminister Erna Solberg besøkte Knut Eirik Dybdal og Arctic Race i Tromsø i fjor. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB Scanpix Foto: Grøtt, Vegard Wivestad