– Idiotisk. Han får et velfortjent gult kort. Jeg synes det er dumt, sier Vålerenga-spiller Mohamed Ofkir til VG.

Det ble en tung kveld for Vålerenga. Straffebom, keepertabbe og 1–3 i sekken mot et Rosenborg som hadde et stappfullt bortefelt å feire med.

Likevel var det RBK-spiller Jayden Nelsons feiring foran hjemmefansen som irriterte mange på Valle.

RBK la på til 2–0 kun få minutter etter å ha scoret sitt første. Nelson satte ballen fint i mål, før han ble stående foran Østblokka med hendene ved ørene som en slag «hører dere meg»-markering.

Der ble han stående såpass lenge at dommer Tore Hansen dro opp det gule kortet.

– Han kommer løpende akkurat der, så at det blir en liten feiring er naturlig. Jeg synes de samtidig bør vise respekt og komme seg bort. Ikke stå å feire foran fansen vår. Det hadde ikke de likt hvis vi hadde gjort foran de, heller, sier VIF-stopper Fredrik Oldrup Jensen.

– Jeg skjønte ikke helt poenget med det. jeg vet ikke om han ble provosert av noe de hadde sagt eller noe slikt, men det virket veldig merkelig, sier keeper Jacob Storevik.

Nelson ble kåret til banens beste spiller av TV 2 og var en håndfull for Vålerenga-forsvaret gjennom store deler av kampen.

Selv angret han ikke spesielt på feiringen av sin egen scoring.

– Det var veldig mange følelser akkurat da. Vi har gått gjennom en vanskelig periode som lag, så å score og lede 2–0 betydde veldig mye. Det var alt det var, sier Nelson til VG.

AKTIVUM: Nelson satte fart på RBK. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

Gjennom kampen fikk Nelson høre det fra Østblokka hver gang han var nær ballen.

– Det er fotball. Det skjer, men det påvirker meg ikke. Så lenge RBK-fansen liker meg så er jeg fornøyd, sier kanadieren.

– Mohamed Ofkir kaller det idiotisk. Hva tenker du?

– Det får så være, sier han med et smil.

– Ville du gjort det samme om du fikk sjansen til å gjøre det om?

– Selvfølgelig, sier RBKs kantspiller.

Nelsons lagkamerat Ole Sæter, som avgjorde kampen, var derimot strålende fornøyd med feiringen.

– Fantastisk. Det er personlighet og det er det vi trenger i fotball. Noen som er sterk i nøtten og stikker frem nesen litt. Jeg gjorde det samme i fjor. Det er en deilig følelse det, sier Sæter med sitt sedvanlige glis.

FORAN EGNE FANS: 3–1-scoringen som avgjorde kampen ble feiret «på riktig side» av både Nelson og resten av lagkameratene. Foto: Beate Oma Dahle / NTB

RBK-trener Svein Maalen hadde likevel sett at Nelson tok en annen rute etter å ha scoret.

– Det kan skje. Det er mye følelser for en ung spiller. Hvis jeg kunne fjernstyrt ham så hadde jeg sagt «drei til venstre nå». Samtidig regner jeg med at Jayden lærer av det og at han neste gang jubler enda mer med kompisene sine i stedet, sier Maalen.

PS. Rosenborg er det laget i Eliteserien med nest flest gule kort (51). Kun Odd har flere med 53. Vålerenga har på sin side 34 på tiendeplass på gule kort-tabellen.