– Nå snakker vi nesten åtte minutters VAR-sjekk. Dette her er jo en skandale, sier NRK-ekspert Aleksander Schau under 4-4-2 Radiosporten.

– Det går ikke. Her har dommeren dømt mål. Spill videre, sier TV 2-ekspert Yaw Amankwah i FotballXtra-studio.

På det tidspunktet hadde det tatt over syv minutter siden hoveddommer Sivert Øksnes Amland hadde dømt scoring til Odd hjemme mot Vålerenga.

VAR sjekket scoringen for en mulig offside, men etter syv minutter og 36 sekunder ble selvmålet til Simen Juklerød stående.

– Det tar altså over syv minutter før han da bare får bekreftet at det han i utgangspunktet sa var riktig, sier Schau og fortsetter:

– Si hva du vil, men VAR i Norge fungerer meget, meget svakt i min bok når du bruker syv minutter på å bekrefte det dommeren allerede har sagt. Da er det ikke et godt nok produkt. Da har du ikke fått det du har betalt for, fortsetter Schau.

SCORINGEN STO: Syv minutter etter denne jubelen kunne Odd-spillerne være sikre på at målet ble stående. Foto: Tor Erik Schrøder / NTB

– Selvfølgelig vil vi at flest mulige avgjørelser skal bli riktige, men det kommer med en altfor stor kostnad når det tar så lang tid. Muskulaturen blir jo kald når det tar så langt tid, sier Amankwah i FotballXtra-studio.

– Det er jo litt for voldsomt. Vi begynner jo å varme opp igjen for å komme i gang, sier Odd-spiller Espen Ruud til TV 2 i pausen.

Et kvarter før slutt ble Odd tildelt straffe etter nok en VAR-situasjon.

Vegar Hedenstad ble liggende nede etter en duell med Josef Baccay, som resulterte i straffespark. Etter å ha gått av banen med skade ble han utvist, etter å ha fått sitt andre gule.

Espen Ruud satte ballen kontant i mål, og Odd var med det tilbake i ledelsen.

Etter to VAR-situasjoner endte kampen 2–1 og Odd kunne beholde poengene hjemme i Skien.

– For de som elsker fotball, så får vel de vann på mølla nå, sier VIF-trener Geir Bakke til TV 2 etter kampen.

Simen Juklerød syntes også lite om ventingen.

– Det er ganske dumt. Vi kan ikke vente i ti minutter, da blir det litt oppbrukt egentlig.

Det har ikke blitt noen drømmestart for Vålerenga-trener Geir Bakke, som heller ikke denne gangen klarte å lede laget til seier. Forrige helg endte det 0–4 hjemme mot Molde.

Etter søndagens runde ligger Vålerenga på kvalikplass, med tre seire på 14 kamper.