Etter sitt femte forsøk skrek Haaland ut i luften, tydelig frustrert over at ballen havnet langt over mål.

– Det er en vanskelig kamp for ham i perioder. Det blir større og større plass etter hvert, han får noen halvsjanser og større sjanser, og han setter opp 3-1. Det er ikke en unaturlig kamp for hans del, analyserer landslagssjef Ståle Solbakken overfor VG kort tid etter kampen.

Jærbuen har nå spilt fem kamper på rad i sin favoritt-turnering uten å score, om vi tar med semifinalene og finalen forrige sesong.

– Det er slik det er å være verdens beste goalgetter, da blir det fokus med en gang du ikke scorer i en kamp eller to, sier Solbakken – og tar det hele med knusende ro.

Smilet kom derimot da innbytter Julian Alvarez disket opp med en perle av en scoring bare minutter etter at han ble byttet inn.

Jéremy Doku fant Alvarez på 16-meterstreken, som stoppet opp og curlet ballen i lengste kryss.

– Magisk. Julian har vært fantastisk denne sesongen, og han er en av de vi kan se etter for å score de viktige målene, sier Foden til TNT Sports.

Målet kom sent i andre omgang, i en kamp der Manchester City dominerte det meste, men Leipzig forsvarte seg mesterlig.

Like før slutt byttet Doku og Alvarez roller. Denne gangen var det sistnevnte som fant Doku alene foran keeper, og som gjorde ingen feil.

– Jeg er et geni, sier Pep Guardiola spøkefullt til TV 2 om at de to innbytterne avgjorde kampen.

City-treneren roser også Haalands prestasjon, selv om det ble målfattig.

– Han kom til sjanser. Jeg synes han gjorde det veldig bra, sier Guardiola.

PERLE: Alvarez’ skudd var utagbart for keeper Janis Blaswich. Foto: LISI NIESNER / Reuters / NTB

De regjerende Champions League-mesterne styrte det meste av spillet fra start. Til tider så det ut som klasseforskjell mellom lagene.

Phil Foden var mannen som disket opp med kampens første store sjanse, og på sitt andre forsøk lykkes han med å sette ballen i mål.

Scoringen kom etter at Rico Lewis ble spilt gjennom på høyresiden, før han sendte en lav ball til Foden som kunne styre ballen i nettmaskene.

Erling Braut Haaland kom seg til to halvsjanser fra skrått hold i første omgang, men slet med å sette ballen i mål.

ÅPNET BALLET: Phil Foden sendte gjestene i ledelsen tidlig i første omgang. Foto: Nick Potts / Pa Photos / NTB

Like etter pause slo Leipzig nådeløst tilbake. Det skjedde etter at hjemmelaget tok gjestene på sengen etter en kontring.

Yussuf Poulsen fant den belgiske spissen Loïs Openda, som fikk avslutte i lengste hjørne til full jubel for tilskuerne på stadion.

Dermed var lagene like langt.

Manchester City fortsatte å dominere utover i andre omgang, men scoringene lot vente på seg. Det skapte frustrasjon hos Haaland, som tok seg til ansiktet og virket tydelig oppgitt over flere brente sjanser.

Nylig landslagsuttatte Oscar Bobb var ubenyttet reserve for City.

Seieren gjør at Manchester City står med full pott i gruppen etter to kamper spilt. Bak følger Leipzig med tre poeng.

Røde Stjerne og Young Boys utgjør nedre del av tabellen med ett poeng hver.

PS! Har du sett VG tester Haaland-livet?