– For en prestasjon av franskmannen, sier TV 2-ekspert Jon Ludvig Hammer.

Ut fra de spesielle reglene i Champions Chess Tour måtte Vachier-Lagrave slå Carlsen i to matcher for å ta hjem seieren.

– Det er selvsagt godt å slå Magnus to ganger på én dag – selv om jeg ikke synes vi så det beste av Magnus i dag, sier Vachier-Lagrave til chess24.

– Veldig bra jobbet av ham, sier Magnus Carlsen til TV 2.

– Jeg føler at de to avgjørende tapene var veldig, veldig unødvendige.

– Jeg var ikke skarp nok i dag, fastslår Norges store sjakkprofil.

Vachier-Lagrave kvalifiserte seg til finaleturneringen i Champions Chess Tour med denne triumfen.

Magnus Carlsen fikk en verst tenkelig start ved å tape det første partiet – til tross for at han hadde hvite brikker. Etter 49 trekk var det slutt.

Maxime Vachier-Lagrave spilte godt og klarte remis både i parti to og tre. Dermed kunne franskmannen klare seg med remis i det siste partiet.

Vachier-Lagrave – med hvite brikker – hadde solid tak på partiet og vant dermed matchen.

Men ut fra de spesielle reglene i Champions Chess Tour, fikk Carlsen en ny sjanse. Det skyldes at han – i motsetning til Vachier-Lagrave – ikke hadde et eneste tap tidligere i turneringen, der nordmannen gikk til topps i «A-sluttspillet» – mens franskmannen kom til «grand finale» som vinner av «B-sluttspillet».

Dermed skulle det avgjøres over to partier, der Carlsen startet med hvitt. Vachier-Lagrave fikk et solid tak på partiet:

– En Magnus i toppform ville klare å redde seg i land, men han har det ikke helt i seg i dag, sier Jon Ludvig Hammer som TV 2-ekspert.

Vachier-Lagrave spilte nøyaktig og vant igjen med svarte brikker.

Det betydde at Carlsen måtte vinne det andre partiet for ikke å tape matchen. Det greide han ikke.

Magnus Carlsen hadde på forhånd vunnet tre av de fire Champions Chess Tour-turneringene han har deltatt i tidligere i år. Han vant nylig World Cup i Baku – en fysisk turnering i langsjakk.