Tidligere onsdag ble det klart at han har fått en bot fra FIDE (det internasjonale sjakkforbundet) på 118.000 kroner etter dramaet med Hans Niemann i Sinquefield Cup i 2022.

– Jeg er glad for å bli ferdig med det, sier Carlsen til TV 2.

På spørsmål om det er rettferdig, så svarer Carlsen at han ikke har tenkt så mye på det.

– Det er klart at det fantes verre scenarier, fortsetter han. En mulighet var at han ble utestengt fra FIDE-turneringer, men - som han selv sier - da hadde han spilt mer digitalt.

Den andre semifinalen mellom verdens to beste rangerte sjakkspillere - Carlsen og Caruana - spilles torsdag.

– Det er deilig å komme tilbake etter å ligge under, sier Carlsen til TV 2.

Både Carlsen og Caruana vant først med hvite brikker. I det tredje partiet mellom dem hadde nordmannen hvitt igjen. Carlsen kom i tidsnød og etter hvert opparbeidet amerikaneren et stort overtak og vant etter drøyt 50 trekk.

– For en prestasjon av Caruana, sier Jon Ludvig Hammer som TV 2-ekspert.

Det betydde at Caruana ville klare seg med remis i det fjerde partiet - med hvitt - for å ta første stikk i semifinalen.

Men allerede etter 15 trekk hadde Magnus Carlsen skaffet seg et kraftig overtak med svarte brikker. Caruana forsvarte seg febrilsk men klarte å holde ut til 56. trekk før seieren var norsk.

Det betydde at de måtte ut i armageddon. Carlsen valgte svarte brikker og 8.56 minutter mot Caruanas 15 minutter. Etter reglene kunne Carlsen da klare seg med remis, men nordmannen fikk etter hvert et solid overtak og vant.

Her kan du spille gjennom partiene

– Jeg hadde ikke i meg å spille solid. Jeg orket ikke tanken på å spille noe halvkjedelig, sier Carlsen til TV 2 om armageddonpartiet.

– Selvfølgelig er det kjempegambling, men det lyktes. Jeg er veldig glad for at det funket.

Wesley So og Nodirbek Abdusattorov møtes i den andre semifinalen. Også der vant begge først sine partier med hvitt. Deretter vant Abdusattorov med hvitt og Usbekistans stolthet vant overraskende den første semifinalen mot So.

Champions Chess Tour-sluttspillet foregår fysisk i Toronto. Av de seks digitale turneringene tidligere i år, har Carlsen vunnet tre.

Vinneren stikker av med drøyt to mill. kroner.