– I 60 minutter var vi klasse. Den timen er en av våre beste prestasjoner denne sesongen, sier Andy Robertson til Viaplay etter kampen.

Den første timen gikk det meste på skinner for Liverpool og det stod 4–0 på måltavlen.

– Det var ordentlig, ordentlig bra. Helt til det var ordentlig dårlig. Så ble det bra igjen. Vi gjorde noen bytter som jeg ikke vet om vi ville gjort om igjen, oppsummerer Jürgen Klopp etter kampen.

Kampen var Jürgen Klopps nest siste hjemmekamp.

– De (Tottenham) er virkelig gode, men vi kontrollerte kampen så lenge – det er det viktigste. Noen andre får løse problemene neste sesong, ler han.

– Liverpool er tilbake på seierssporet. Det var en ellevill kamp. Klopps lag var enestående i en time da Salah, Robertson, Gakpo og Elliott scoret. Så slapp de seg litt ned og måtte betale prisen med Richarlison og Son som reduserte, oppsummerer The Athletic-journalist James Pearce på X.

Cody Gakpo noterte seg for både mål og assist i kampen.

– Det har vært noen skuffende uker hvor resultatene ikke har gått i vår favør. Alle er klar over situasjonen (med at Klopp drar). Vi ville vise oss frem både for fansen og manageren i dag, sier nederlenderen til Sky Sports.

Etter timen var spilt, gjorde Tottenham-manager Ange Postecoglou tre bytter – én av dem nevnte Richarlison. I løpet av tre minutter var brasilianeren involvert i to reduseringer.

Først scoret han selv. Så assisterte han Son Heung-min. Plutselig sto det 4–2 på måltavlen og det var tendenser til spenning i kampen igjen.

Rett før og etter Tottenhams første scoring gjorde Jürgen Klopp totalt fire bytter. Det skapte åpenbart ubalanse i Liverpool-laget – som hadde dominert stort sett hele kampen.

Men Liverpool holdt unna og sikret seieren.

Liverpool har fremdeles en ørliten matematisk sjanse for å vinne Premier League:

  • Da må de vinne sine to siste kamper.

  • Samtidig som Arsenal taper begge sine kamper OG City kun tar ett poeng på sine tre kamper.

Prøv VGs tittel-kalkulator nederst i saken for å se hvordan Liverpool kan ta tittelen.

Den første timen var det total Liverpool-dominans:

  • 1–0: Gakpo utfordret på venstresiden, gikk innover og chippet inn på bakre til Salah. Salah headet ballen høyt i mål. Det var egypterens 12. mål på 20 kamper mot Spurs.

  • 2–0: Liverpool hadde drøssevis med sjanser etter 1-0-målet. Vicario måtte gi retur etter en Salah-avslutning. Der sto Andy Robertson og satte den sikkert i mål.

  • 3–0: Elliott får lagt inn mot Gakpo på bakre. Nederlenderen var suveren i luften og fikk headet i det korte hjørnet.

  • 4–0: Kampens høydepunkt. Harvey Elliott limte ballen i lengste kryss fra 17–18-meters hold.

Grafikk: sofascore.com