Under fjorårets MSM pådro løpstalentet Viktoria Sollid (22) seg tretthetsbrudd og har ikke løpt en eneste konkurranse siden den gang.

- Jeg kjente i fjor at jeg fikk tretthetsbrudd i foten. Jeg hadde satset beinhardt og hatt stort fokus på å komme tilbake, og etter jeg var kommet i mål så sa kroppen slutt, sier Viktoria Sollid til iTromsø.

Lagt ulykken bak seg

Et av Tromsøs største løpstalent på kvinnesiden måtte erkjenne at det ble noen måneder på sidelinja, og etter en vinter med gode treningsøkter pådro Sollid seg strekk i vår, og måtte legge om til skadeforebyggende trening.

Men dette er langt ifra første gang den beintøffe jenta har opplevd motgang, for i oktober 2012 kolliderte hun i Tromsøysundtunnelen. Den dramatiske ulykken gjorde at hun måtte tilbringe seks dager i koma på sykehuset med livet på spill. Tre år etter ulykken kan Sollid fortelle at hun ikke tenker for mye på den hendelsen den dag i dag.

- Jeg har et veldig godt forhold til de minnene, og det som skjedde ga meg så mye motivasjon til å komme tilbake. Det var tøft psykisk sett, men jeg bestemte meg for at jeg skulle en dag skulle stå på startstreken. Jeg ser tilbake på det som en viktig lærdom, sier Sollid.

Den beintøffe jenta har vært veldig åpen om den hendelsen.

- Jeg synes det har vært veldig viktig. Jeg følte at jeg kan inspirere andre, og vise at det er mulig å komme tilbake fra en slik ulykke, sier 22-åringen.

Gikk glipp av Kenya-eventyr

Etter enormt mange treningstimer foran fjorårets MSM-jubileum så klarte Sollid å gjennomføre maratonet, men ting gikk fremdeles i motbakke for 22-åringen.

-  Jeg hadde et vanvittig fokus på å gjøre det best mulig og løpe på best mulig tid, men jeg har ikke akkurat det fokuset i år, sier Sollid.

For etter MSM var planen å reise ned til Kenya for å trene sammen med verdens beste langdistanseløpere, men grunnet skade måtte Sollid avlyse turen.

- Det var veldig kjedelig å ikke dra til Afrika og få oppleve det, men det var ingenting jeg kunne gjøre med, sier hun.

- Hun har betydd alt

Selv om det å slå ny ”pers” ikke er en målsetting i år, så betyr det overhodet ikke at utfordringer blir lagt. Etter 8 uker med strengt treningsregime, sunt kosthold og masse søvn, så står hun igjen på startstreken – sammen med treningspartner, søster og bestevenninne, Frida Anette Sollid (19). De har planlagt å løpe minimaraton, mila og maraton.

- Hun har hjulpet meg utrolig mye, og hun har betydd alt i min tilbakekomst. Det beste er opplevelsen å dele den samme interessen og at vi kjenner hverandre så godt. Det er ingenting som er bedre enn å ha noen som brenner for det samme som deg, sier Sollid.

iTromsø møtte søsterduoen rett før minimaratonet gikk av stabelen, og da var begge to svært spent og nervøs før de startet på galskapen.

- Vi begge lever av å utfordre oss selv og skape nye utfordringer. Det er noe vi har gjort helt siden vi var små, men dette er nok blant det villeste vi har lagt oss utpå, sier Frida Anette Sollid til iTromsø utenfor rådhuset.