TILs G15-lag gikk helt til topps i Nord-Sverige. Laget møtte meksikanske Intercups MX i finalen.

Edvard Bjerkås sendte TIL-guttene i ledelsen, men det meksikanske laget utlignet på et frispark på overtid. Straffesparkkonkurransen bikket i TIL sin favør, og dermed kunne de juble for turneringsseier.

– Artig å gå helt til topps. Det var et teknisk godt lag vi møtte, og guttene gravde dypt i det som ble en skikkelig thriller. Den aller viktigste jobben er den guttene har lagt ned gjennom hele uka. Alle bidrar slik at vi kan få nok hvile, og dermed ha friske bein på banen, sier Øyvind Bakkeby Moe, som er lagleder sammen med Hans Åge Yndestad og Rune Jacobsen.

TUIL G17 jubler for finaleseier. Foto: Mats Warvik

Også TILs J15-lag var uhyre nær å gå helt til topps. Laget tok seg til finalen, men tapte der på straffer mot Medkila.

I finalen for gutter 17 år ble det en ren Tromsø-duell mellom TUIL og Fløya. I en jevn kamp vant TUIL til slutt 1–0 etter scoring av Sverre Jakobsen.

(Fra venstre) Risten Valgred Wikman, Vilja Oskarsson, Tuva Solstad, Leonora Løkholm Rosenlund og Hedda Olsen spilte alle for FA Sampi sitt landslag for J16. Foto: Line Solstad

Fem Tromsø-jenter deltok på FA Sapmi sitt landslag for jenter 16 år. Tuva Solstad, Hedda Olsen, Leonora Løkholm Rosenlund og Vilja Oskarsson spiller alle til daglig for Fløya, mens Risten Valgred Wikman spiller for TUIL. Wikman ble for øvrig matchvinner i finalen mot Grand Bodø.

– Det var helt nytt for jentene, og de har bare hatt tre treningsøkter sammen. Det «klikket» for jentene på banen, og det er morsomt å spille med så gode spillere. Helt utrolig at de skulle gå helt til topps, sier Line Solstad, som er mor til Tuva Solstad.