Dermed spiller de norske gutta lørdag 1/8-finale i Albertville, byen der Norge opplevde gullrush i 1992-OL. Motstander er ikke avklart, men det blir sannsynligvis enten Makedonia eller Island.

Ingen av disse lagene har imponert hittil i VM, og Norge blir snau favoritt uansett motstander.

Island vant likevel mot Angola uten nevneverdige problemer tirsdag kveld. De ledet med åtte mål til pause, og ga seg ikke før det sto 33–19 i deres favør i Arenes de Metz.

Norge avslutter puljespillet mot Japan torsdag. Det blir en ren treningskamp. Frankrike er allerede gruppevinner.

VM-verten hadde få problemer med å overvinne de russiske bjørnene på hjemmebane tirsdag kveld. Frankrike ledet komfortabelt 16–11 til pause.

Anført av superstjernen Nikola Karabatic som midtback, og en scoringsvillig Adrien Dipanda (8 mål etter 33 minutter) økte franskmennene ledelsen utover i andre omgang.

Fem minutter før slutt hadde Kentin Mahe meldt seg på med totalt syv scoringer, og ledelsen var oppe i ti mål. Mahe ble også kåret til banens beste. Tilskuerne sang "Marseillaisen" i sluttminuttene. Til slutt med det fransk 35-24-seier.

Tyskland og Qatar har også sikret VM-avansement etter deres respektive gruppespillseirer mot Saudi-Arabia (38–24) og Argentina (21–17) tirsdag. (NTB)