Med under 20 minutter igjen scoret Pedro og Eden Hazard i 2-0-seieren på Stamford Bridge.

Dermed står Chelsea fortsatt med full poengpott etter fire kamper i Premier League. Tidligere lørdag oppnådde Liverpool det samme. Sistnevnte topper tabellen på bedre målforskjell.

Det var to innbyttere som var sentrale da Chelsea endelig klarte å slå hull på Bournemouth i det 72. minutt. Etter glitrende veggspill med Olivier Giroud satte Pedro ballen forbi målvakt Asmir Begovic. Lærkula var innom Steve Cook før den havnet i nettet.

Pedro og Giroud entret begge Stamford Bridge-gresset da det var under en halvtime igjen på klokka.

Fem minutter før slutt doblet Hazard til 2-0. Belgieren scoret på en ball fra Marcos Alonso.

Gjestene presset høyt

Ikke uventet holdt Chelsea på ballen klart mest, men overtaket ga ikke mange sjanser i første omgang. Den største muligheten kom da Alonso traff stolpen med et skudd fra utsiden av 16-meteren rett før pause.

For noen år siden var Bournemouth-manager Eddie Howe på studietur i Italia. Da så han nærmere på trenermetodene og fotballfilosofien til Sarri, som den gang var i Empoli.

I lørdagens kamp hadde Howe åpenbart gitt spillerne sine instruksjoner om å gå rett i strupen på Chelsea. Med høyt press nektet gjestene Sarris lag å spille med mange ballberøringer.

Det stoppet likevel ikke Chelsea fra å se farlig ut. Etter sju minutter ble Willian to ganger på rad stoppet av Begovic.

PL-pause

Gjestene største sjanse kom etter en halvtime. Under en kontring spilte Joshua King ut til Diego Rico, som deretter la inn en perfekt ball til Callum Wilson. Den engelske spissen var helt umarkert inne i Chelsea-boksen, men han greide ikke å avslutte skikkelig. Ballen traff kneet og gikk over mål fra fem meter.

Etter sidebytte var Alonso igjen nær å sende hjemmelaget i føringen. Som i første omgang fikk spanjolen ballen fra Eden Hazard, men Begovic reddet skuddforsøket fra tolv meter.

Bournemouth hadde også sine muligheter etter pause. I det 57. minutt sto Nathan Aké på to meter da Steve Cook stusset videre en corner, men nederlenderen klarte ikke annet enn å styre ballen til side for mål.

King ble tatt av banen i det 80. minutt. Lørdagens tap var Bournemouth første for sesongen. Laget fra sørkysten står med sju poeng etter fire kamper.

Chelseas neste kamp er hjemme mot nyopprykkede Cardiff. Den spilles først 15. september på grunn av to uker med landslagspause. Samme dag møter King og co. Leicester på eget gress. (@NTB)