Overgangssagaen rundt Neymar tok en ny vending da den spanske ligaen torsdag avslo å motta utkjøpssummen på 222 millioner euro som står i hans kontrakt.

– Vi kan bekrefte at spillerens representanter møtte opp på vårt kontor for å betale utkjøpssummen, og at dette ble avvist, sa en talsperson for ligaen til nyhetsbyrået AFP.

Det var avisen Marca som først meldte at betalingen var blitt avvist.

Det er ikke oppgitt noen grunn, men trolig har det sammenheng med en vurdering av at Paris Saint-Germain ved å betale summen på om lag 2,1 milliarder kroner bryter mot UEFAs regler for økonomisk fair play (FFP), innført for å hindre at fotballklubber bruker mer penger enn de tjener.

La Liga-president Javier Tebas sa tirsdag til avisen AS at han mener overgangen strider både mot FFP og EU-regler.

Utkjøpsklausulene i spanske kontrakter skiller seg fra fotballspilleres kontrakter i andre land.

I Spania er det formelt spilleren som kjøper seg selv fri, og summen betales til ligaen som deretter overfører den til klubben som har spilleren under kontrakt.

Imidlertid er det lite trolig at La Liga kan stoppe overgangen, ettersom reglene også tillater at summen betales direkte til selgende klubb.

Barcelona kjøpte Neymar fra Santos for 83,5 millioner euro i 2013. I hans kontrakt er skrevet en utkjøpsklausul på 222 millioner euro. Ved å utløse den gjør PSG ham til verdens dyreste fotballspiller. Summen er over dobbelt så høy som den gamle rekorden.