SPANIA - KROATIA 22–20

Kroatene hadde skyhøy uttelling i store deler av 1.-omgangen og presset tittelforsvareren fra start. Spania ble hengende etter og lå under 7-10 etter 20 minutter.

Spania la om den defensive taktikken og fikk betalt umiddelbart. Spanjolene gikk opp til 12-11 ved pause. Det ble til 16-12 kort inn i andreomgangen.

Kroatia kjempet og kjempet og ledet 19-18, men spanjolene var kaldest i sluttfasen. 22-20-målet kom 25 sekunder før slutt.

Kroatene fikk meget solid støtte fra tribunene. Det var opp mot 10.000 publikummere med kroatiske aner på plass.

Rutine

Spanjolene hadde den høyeste snittalderen på troppen i EM (31,2). Fem sentrale utespillere er over 33 år, og den eldste (Raul Entrerrios) fyller 39 senere i år.

Keeperen Gonzalo Pérez de Vargas startet på benken, men kom inn etter cirka 20 minutter og spilte strålende.

Kroatene slo Norge 29-28 etter doble ekstraomganger i semifinalen. Spania sikret seg finaleplass etter seier over Slovenia med 34-32.

Gullmedaljen ga også Spania OL-billett. Tapet betyr at Kroatia må spille OL-kvalifisering mot vertsnasjon Frankrike, Slovenia og Egypt eller Tunisia. De to beste er OL-klare.

Norge tok EM-bronsen etter å ha utklasset Slovenia 28-20 lørdag.