Først bekreftet han at nordmannen ikke er klar til helgens bortekamp mot Newcastle.

Deretter kom han med enda en nedslående beskjed om tilstanden til stjernespissen.

Etter å ha svart «nei» på om Haaland trente denne uken, svarte han følgende på om 23-åringen hadde fått et tilbakeslag:

– Ja. Han har litt problemer i føttene sine. Det går greit. Legene besluttet å stoppe en uke og kanskje starte på nytt i Abu Dhabi. Forhåpentligvis er han klar i slutten av måneden, sier Guardiola.

Etter Newcastle-kampen er det imidlertid ti dager til neste kamp. Derfor reiser klubben til varmere vær i De Forente Arabiske Emirater.

Manchester City-spiller FA-cupkamp mot Tottenham 26. januar før de får besøk av Burnley i Premier League på januars siste dag.

Ettersom Guardiola kun «håper» at Haaland er tilbake i slutten av måneden, risikerer han med andre ord å være ute helt til februar.

– Det var litt verre enn vi håpet i begynnelsen. Det behøver tid. Med enhver skade så kan man gjøre alt man kan, men det er et spørsmål om tid.

Sitatene kom på den lukkede delen av pressekonferansen som hadde sperrefrist fredag kveld.

– Når du blir skadet i slutten av november, så mister du veldig mange kamper. Og vi har savnet ham, sier Guardiola.

Haaland har ikke spilt for Manchester City siden 0–1-tapet på Villa Park 6. desember. Ved månedsskiftet vil lengden skadeavbrekket nærme seg nesten to måneder.

Newcastle-kampen blir den niende strake uten Haaland. I de åtte foregående har laget vunnet syv av åtte kamper, scoret totalt 24 mål og vunnet klubb-VM i den perioden.

Foto: Faksimile: Daily Mail

Manchester City må også klare seg uten John Stones og Manuel Akanji, mens Jack Grealish har vært syk.

En gladnyhet for Guardiola er imidlertid at Kevin De Bruyne, som gjorde comeback i FA-cupen mot Huddersfield, er friskmeldt og klar til å starte lørdagens kamp.

– Basert på hva jeg så i går så så han veldig god og dynamisk ut. Minuttene han spilte var veldig bra, bedre enn på treningsøktene før Huddersfield-kampen hvor han var litt unna der han skal være.