Men det kunne endt annerledes på Ullevaal.

Langt inn i overtiden – som varte i elleve minutter – ble Glimts Oscar Kapskarmo holdt i drakten og revet ned i feltet av Eirik Haugan. Men straffespark ble det ikke.

– Jeg føler det blir frispark alle andre steder på banen. Jeg synes det er straffe, ja, sier Kapskarmo til VG.

VAR grep heller ikke inn i situasjonen.

– Vi har VAR for pynt. Hele sesongen har vært et stort rør. Man trenger ikke så stor fotballforståelse for å forstå det (at det er straffespark), men sånn er det. Det er ikke noe å legge vekt på. Da snakker vi til i morgen her, sier Glimt-stjernen Amahl Pellegrino til VG.

Se situasjonen her:

Eliteseriens toppscorer satt i tårer på den klissvåte Ullevaal-matta like etter kampslutt.

– Jeg har vært tydelig hele veien. Jeg synes ikke vi er flinke nok til å være der at vi kan bruke VAR. Men det er ikke noe å bruke tid på nå. Det gikk som det gikk, og det gikk ikke vår vei i dag, sier Pellegrino om den omdiskuterte situasjonen på tampen.

Haugan, som var i duellen med Kapskarmo, mener det ikke skulle vært straffe.

– Jeg ble pissnervøs på om han skulle blåse straffe. Men jeg synes ikke det er straffespark. Han tar like mye i som meg. Hadde det vært midt på banen hadde han sikkert fått frispark, men jeg synes ikke det er straffe, sier han til VG.

– Jeg ba bare til Gud om at det ikke skulle bli straffe, fortsetter han.

VG har forsøkt å nå NFFs dommersjef Terje Hauge, men han har ikke besvart våre henvendelser.

Fredrik Gulbrandsen hoppet salto og feiret på spektakulært vis for matchvinnerscoringen, men innrømmer at han kanskje burde droppet akrobatikken.

– Da går det i svart. Det er helt fantastisk. Jeg skulle kanskje spart meg for den saltoen, for da satt det tre kramper i leggen og hamstringen, sier Gulbrandsen til VG.

For kort tid før han satte den avgjørende scoringen hadde han vinket til benken og bedt om å bli byttet ut.

– Jeg slet hvert steg jeg tok. Jeg kjente det i leggene, men det var bra de holdt igjen, gliser matchvinneren til VG.

GULLJUBEL: Fredrik Gulbrandsen jubler etter cuptriumfen. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Deretter ble han byttet ut. Han og kaptein Magnus Wolff Eikrem gikk i garderoben og så ikke sluttminuttene av finalen, forteller duoen til VG.

– Jeg ville ikke se på. Jeg klarte ikke. Jeg gikk rett inn i garderoben. Jeg fikk ikke gjort noe med det, sier Eikrem.

– Vi klarte nesten ikke snakke sammen heller. Han gikk inn og ut av garderoben fem-seks ganger. Det var nervepirrende, sier Gulbrandsen.

To minutter før fulltid skulle Molde få betalt for presset sitt. Kristoffer Haugens skuddforsøk på volley ble til et genialt innlegg.

Det gikk i en bue over Glimt-stopper Brede Moe, og bak ham var Moldes Gulbrandsen. Avslutningen var ok fra fem meters hold, men den trenger ikke være all verden da keeper Julian Faye Lund hadde gått helt ut av målet sitt.

Resultatet er en reprise fra våren 2022. Da vant også Molde 1–0 etter seier mot nettopp Bodø/Glimt.

– Det er helt fantastisk og ubeskrivelig. Den beste følelsen jeg har hatt på en fotballbane. Det kan ikke beskrives, det må bare oppleves. Det er helt sinnssykt, sier Molde-stopper Eirik Haugan til VG.

Det var også Molde som åpnet cupfinalen best. De presset bodøværingene til å gjøre enkle feil, og de skapte store sjanser.

Amahl Pellegrino var den som imidlertid fikk den aller største. En generaltabbe av Casper Øyvann i MFK-forsvaret gjorde at Pellegrino kunne snappe et langt oppspill bak ham. Lobben alene med keeper landet på nettaket, til stor ironisk applaus fra den blå veggen.

GIGASJANSE: Amahl Pellegrino misset en enorm sjanse i finalen etter et drøyt kvarter. Foto: JON OLAV NESVOLD / BILDBYRÅN

Samtidig som snøen hadde funnet sin vei til Ullevaal, bedret spillet til de gule også.

Men lagene gikk målløse til pause etter en jevn og tett omgang.

Annenomgangen startet langt mindre hyggelig. En av banens beste til da - Emil Breivik - måtte ut på båre etter en duell med Glimt-keeper Julian Faye Lund.

Han var tydelig i smerter på Ullevaal-gresset. Det ble stopp i spillet på drøyt fire minutter.

NEDTUR: Emil Breivik måtte ut på båre tidlig i annenomgangen. Andreas Hagelskjær erstattet ham. Foto: Terje Pedersen / NTB

– Nei, nei ... Den tror jeg går skikkelig utover høyrefoten. Det tror jeg ikke går bra. Det er vonde bilder. Huff, huff, huff. Det knøt seg i magen, sa NRK-ekspert Carl-Erik Torp.

Julian Faye Lund var først på ballen, men måtte tåle en stadig pipekonsert utover i kampen.

Det var ikke ufortjent at det var Molde som scoret kampens eneste mål. De hadde presset en god periode før Gulbrandsens matchvinnerscoring kom.