En halvtime etter kamp svarte Haalands egen konto på X (tidligere Twitter) på en video av kampens kontroversielle avslutning med teksten: «Wtf» - direkte oversatt til «hva i h******»

Også pappa Alfie Haaland reagerer på situasjonen. Han beskriver avgjørelsen som «terrible».

Kommentarene fra Haaland-leiren kommer etter denne situasjonen:

Haaland holdt seg på beina etter en takling, før han leverte en pasning mot Jack Grealish på full fart alene mot keeper. Dommer Simon Hooper dømte først fordel, men idet Grealish hadde fri bane valgte hoveddommeren å dømme frispark til jærbuen likevel.

Etter kampslutt havnet Haaland i et voldsomt munnhuggeri med noen fra Tottenham-leiren. City-manager Pep Guardiola var en av dem som måtte skille jærbuen fra de han kranglet med.

– Haaland har mistet hodet. Men jeg mistenker at det delvis handler om at han hadde en ganske svak kamp foran mål, melder Sky Sports-ekspert Gary Neville etter hendelsen.

City-manager Pep Guardiola var skuffet over resultatet da han stilte til pressekonferanse etter kampen.

Da VG spør ham om Haalands reaksjon – som raseriet like etter kampslutt og forteller hva som sto i Twitter-meldingen – svarer han innledningsvis at «det er normalt».

Så tenker City-manageren i fem lange sekunder før han blant annet sier dette:

– Reaksjonen var den samme som de andre ti City-spillerne. Reglene er at du ikke kan snakke med dommeren eller fjerdedommeren - da blir du utvist. Så vi burde hatt ti spillere utvist i dag, sier Guardiola litt syrlig og fortsetter:

– Han er selvfølgelig skuffet. Selv dommeren, hvis han hadde spilt for Manchester City i dag, ville vært skuffet. Det er helt sikkert.

Pep Guardiola, her underveis i storkampen mot Tottenham søndag. Foto: PETER POWELL / EPA / NTB

Kranglingen oppsummerer en tett og jevn thriller på Etihad der Tottenham kjempet seg til to mål i den andre omgangen og tar med seg ett poeng hjem til London.

For kampen kunne i realiteten vært punktert før pause. Son Heung-min scoret for Tottenham og satte inn et selvmål. Derfra og ut handlet alt om hjemmelaget de første 45 minuttene.

Phil Foden scoret 2–1, men mellom der traff City tverrliggeren og stolpen, mens Haaland misset de største sjansene.

Den ene kan karakteriseres som enorm. Jærbuen bommet rett og slett på nærmest åpent mål og kunne knapt tro det selv.

Det kunne ikke andre heller.

«Hvordan misset han der? Han er menneskelig», skrev Sky Sports, mens BBC skrev at «det nesten ikke var til å tro».

Den britiske kringkasterens ekspert og eks-storscorer, Dion Dublin, sa følgende:

– Jeg er i sjokk over at Haaland misset. Han er ikke mer enn ti meter fra mål. Keeperen er ute av posisjon og han setter den utenfor!

Tottenham-manager Ange Postecoglou oppsummerte det ganske presist på denne måten da han møtte til pressekonferanse etter kampen:

– Vi var heldige som ikke bare ble blåst av banen til pause.

I stedet for en to- eller tremålsledelse opplevde Haaland og City at den andre omgangen ble høydramatisk.

Først utlignet Tottenham ved Giovani Lo Celso, før Jack Grealish etter pasning fra Haaland satte inn det de fleste trodde var vinnermålet ni minutter før slutt.

Men så, bare noen sekunder før 90 minutter var unnagjort, scoret Dejan Kulusevski.

Dermed endte det 3–3 på Etihad Stadium søndag kveld.

– En utrolig andreomgang av oss. Jeg er stolt av laget og guttene. Vi må spille slik hele sesongen, sier Kulusevski til Sky Sports.