KRISTIANSAND (FVN): En mann på 188 centimeter slentrer i Markensgate. Bernt Nikolai Hulsker (45) forsvant fra rampelyset i fjor, og har holdt en lav profil.

Til nå.

Denne uken skal han holde quiz to dager på rad i Kristiansand.

Det har vært et spesielt år for den tidligere fotballspilleren og TV-profilen. Han fikk sparken tre steder: i VG, TV3, der han skulle ledet «Fangene på Fortet», og som fotballkommentator for Discovery.

Han gikk fra stjerne til skurk over natten.

Dette var saken:

  • Bernt Hulsker ble dømt til 18 dagers betinget fengsel med to års prøvetid for hatefulle ytringer og hensynsløs adferd mot en dørvakt i Oslo i fjor.

  • Han måtte betale en bot på 15.000 kroner.

Hulsker sier at han, tross alt, er takknemlig for at det skjedde. For det tvang ham til å gå mange runder med seg selv.

Han måtte spørre seg selv: Hvordan kunne det gå så galt?

Det var mye jobb. Oppi alt hadde han dårlig livsstil, trente ikke, spiste dårlig.

– Sånn sett er jeg glad for at jeg ble tvunget til å stoppe opp, sier Hulsker.

–Må få bort bitterhet

Først ble han kjent som fotballspiller. Han spilte blant annet i Start fra 2007 til 2010, der han scoret 17 mål på 55 kamper.

Senere ble han blitt et kjent TV-fjes og podkast-stemme.

Her er Bernt Hulsker i duell under Eliteseriekampen mellom Kongsvinger og Start i 2010. Foto: Poppe, Cornelius

– Det har vært et tøft år, med alt som har stått på. Men akkurat det å stå foran publikum igjen, det føles godt.

– Hva har vært tøffest det siste året?

– Det å måtte gå runder med meg selv, for hvordan kommer man i en slik situasjon? Da må man få bort bitterhet, og heller gå i seg selv, jobbe med seg selv. Jeg må ta den tiden jeg trenger til å komme meg opp igjen.

– Mistet millioner og jobber

Han har brukt det siste året på å trene regelmessig og spise sunnere. Og han har vært mye sammen med datteren sin.

– Det har vært helt magisk, å sette pris på det oppi alt som skjedde. Jeg mistet både millioner og jobber, men drit i, andre ting er viktigere. Å være med min datter gjorde at jeg følte meg heldig. Endelig har jeg hatt et år hvor jeg kan se tilbake på alt jeg har opplevd, og sette pris på det. Det hadde jeg ikke tenkt på ett sekund. Det bare skura og gikk, og jeg tok alt for gitt.

Han har også gått jevnlig til psykolog, noe han har tenkt å fortsette med.

Lenge.

– Har du fått noen svar på hvorfor det gikk galt?

– Ja. Det har jeg selvfølgelig. Jeg var et lokomotiv som dundret på, og så ble det litt vel mye på en gang. Det å oppsøke hjelp, å evaluere seg selv, rense seg selv, det er det jeg holder på med nå.

Foto: Aleksandra Kosalka

Men han vil ikke miste seg selv oppi det heller, sier han.

– Jeg er først og fremst en kar som hadde suksess fordi jeg gjorde ting riktig. Man skal være ganske stygg med seg selv for å kaste seg på bålet for én hendelse. Men jeg har gjort flere feil, som gjør at jeg må gå i meg selv. Jeg har hatt veldig godt av det dette året.

Fire blodpropper

Etter å ha vært sliten en periode før hendelsen på utestedet, tok han en sjekk hos legen. Det viste seg at han hadde magesår.

Men det var ikke det mest alvorlige. Legen oppdaget fire blodpropper, i indre organer og i lungene – en diagnose som i verste fall kan være dødelig.

Han måtte på sykehus, der han var innlagt en uke.

– Nå tar jeg medisiner som gjør at jeg forhåpentlig holder ting og tang i sjakk. Det var skremmende å oppleve. Det kom midt oppi den mest stressende perioden på jobb.

Etter dommen sitter han igjen med noen dyrekjøpte erfaringer.

– Jeg håper at denne fadesen har lært meg en god del ting. Det har satt ting i perspektiv. Nå jobber jeg med å lære meg selv å kjenne, og lære å like meg selv. Jeg tror ikke jeg har vært god nok på det før.

Bjuda på

Nå er han tilbake i Kristiansand for å holde quiz på det nye utestedet «Se det! – pianobar» torsdag og fredag denne uken.

– Innimellom skal jeg bjuda på og fortelle egne historier, sier han.

Bernt Hulsker på «Se det! – pianobar» sammen med Sigurd Ringstad, som han skal lede quiz sammen med. Foto: Aleksandra Kosalka

Men å rippe opp i det tøffe som har skjedd dette året, har han ingen planer om å gjøre fra scenen.

– Nei, jeg skal ikke stå på scenen og gape i timevis. Jeg skal ikke belemre folk som heller vil kose seg med en øl eller brus. Jeg tror folk er lite interessert.

– Jeg vil at folk skal kose seg, det blir lokalkunnskap og musikkquiz, og jeg kan røpe at jeg skal synge litt selv. Det blir premie i hver runde.

– Jeg er heldig

Nå vil han helst snakke om veien videre, hvordan han jobber med å reise seg igjen. Han er også snart aktuell med ny podkast, forteller han.

– Jeg har det fremdeles i bakhodet, det som skjedde. Men jeg må prøve meg litt frem nå. Det har gått lang nok tid. Sakte, men sikkert, føler jeg at jeg kan stå på en scene og kommunisere med publikum igjen.

– Hvordan har du det nå?

– Jeg har det bra. Jeg går til psykolog og prater fornuft der, datteren min har bursdag nå, og snart er jeg tilbake på det blide Sørlandet, hvor jeg ikke har vært på en stund. Jeg skal nyte min gamle by.

– Jeg mistet jobber, men ikke vennskap. Det er en fin ting oppi all elendigheten, å se hvor heldig jeg er som har folk rundt meg som bryr seg. Det er nydelig. Jeg har lært meg å sette pris på det.