– Jeg spiller sjakk, jeg er avhengig av sjakk. Hver dag, bokstavelig talt hver dag, sier han til Sky Sports.

Han har, i motsetning til en del andre kjente fotballspillere, ikke blitt kjent med Magnus Carlsen (32) – men omtaler likevel den norske verdenseneren med fornavn:

– Jeg er god. Jeg er ikke Magnus. Men jeg er god. Ingen har en sjanse mot Magnus. Men jeg håper vi kan møtes en dag, fortsetter Liverpool-stjernen, som var nest sist på ballen da lagkamerat Trent Alexander-Arnold «stilnet» Etihad i storoppgjøret mot Manchester City lørdag:

Salah har en sjakkrating på 1400, mens Carlsen har 2829. Det er ikke det eneste som skiller de to på det digitale sjakkbrettet. Der Carlsen spiller på nett under aliasnavnet «DrNykterstein», spiller Salah tilsynelatende med sitt eget.

For i Sky Sports-intervjuet forteller han om hva som skjer når han skal spille:

– Jeg legger inn navnet mitt og noen tall, og så spør noen «Er du Mo Salah»?

– Jeg sier «ja», de tror det ikke og sier «Du lyver». Og jeg sier «ja, jeg lyver».

Fotballinteresserte Magnus Carlsen er først og fremst kjent som Real Madrid-supporter, blant annet for å ha tatt avspark på Santiago Bernabeu. Sjakkgeniet har riktignok benyttet seg av Salahs tjenester på det populære spillet Fantasy Premier League:

Da Liverpool vant ligamesterskapet i 2020, la han ut denne meldingen på X:

Tidligere i år var han på besøk hos Ajax da han spilte Tata Steel-turneringen i Nederland.

Carlsen trives også godt med å tulle med Real Madrids rival Barcelona, og han likte godt at Barcelona ble slått ut av Champions League i gruppespillet i fjor. Det spanske storlaget var avhengig av at Viktoria Plzen tok poeng fra Inter i siste kamp. Samtidig spilte Carlsen VM i Fischersjakk på Island, men da Inter ledet 2–0 (vant 4–0) tok han seg likevel tid til å håne Real Madrid-rivalen:

«Godt at Inter-kampen ikke er jevn, så jeg kan fokusere på sjakk og Barcelona på Europa League».