På den kontroversielle meldingstjenesten Telegram har den russiske kringkasteren av La Liga lagt ut en video der Barcelona-spillerne Alejandro Balde og Sergi Roberto takker russiske fans for støtten etter at klubben sikret ligatittel nummer 27.

– Jeg sender en hilsen til alle russiske Barcelona-fans. Vi snakkes snart, sier Balde i videoen.

– Tusen takk til våre russiske fans for støtten og oppmuntringen, sier Roberto.

Det skaper sterke reaksjoner i Ukraina og i Sjakhtar Donetsk:

– Sjakhtar uttrykker sitt raseri over beskjeden fra Barcelona-spillerne Alejandro Balde og Sergi Roberto som takker russiske fotballfans, skriver administrerende direktør, Serhii Palkin, i en pressemelding.

På sin engelske Twitter-konto har klubben lagt ut denne tråden, der de blant annet henvender seg direkte til Barcelona-stjerne og Polen-kaptein Robert Lewandowski:

Klubbdirektøren skriver videre at landet er inne i sitt andre år av en blodig invasjon som har krevd tusenvis av menneskeliv og gjort millioner hjemløse, og understreker sin skuffelse:

– Nå ser vi plutselig spillere fra en av verdens største klubber uttrykke sin takknemlighet og støtte til russerne. Vi ser på dette som en uakseptel og rett og slett umoralsk handling. Vi må huske at ingen seier på fotballbanen er verdt livet til et barn, ingen penger tjent i fotballens verden verdt ødelagte byer og ødeleggelse av folks liv, skriver Palkin.

Sjakhtar-sjefen avslutter meldingen med en oppfordring til Barcelona, der han håper den spanske klubben innrømmer feilen og unngår lignende situasjoner i fremtiden.