Brann satte klubbrekord med åtte strake seire da de slo Molde i forrige kamp. Det så lenge ut til at klubbrekorden skulle stoppe der, men etter 84 minutter var Fredrik Pallesen på jobb da det ble kaos foran Sandefjord-målet. Han knallet ballen i mål. Men like etter utlignet Sandefjord ved Franklin Nyenetue.

– Det var utrolig viktig for oss, sier Nyenetue til TV 2.

Og dermed er klubbrekorden til Brann fortsatt på åtte seire.

Brann kjørte på og utfordret hjemmelaget fra start.

Den største sjansen før pause kom etter 37 minutter, da satte Branns Ulrik Mathisen ballen i stolpen. Gjestene fra Vestlandet var best i det meste de første 45 minuttene, men de fikk ikke ballen i mål.

Serieleder Bodø/Glimt møter Lillestrøm hjemme på Aspmyra mandag. Viking var nummer to før denne serierunden, ett poeng foran Brann. 3. desember: Men Viking slet mot Strømsgodset og tapte. Dermed har både Brann og Viking 52 poeng, Brann har tre mål bedre målforskjell.

Molde og Tromsø spiller mandag, med seier inntar Tromsø sølvplassen.

SCORET: Branns Fredrik Pallesen Knutsen satte inn kampens første scoring. Foto: Bjørnar Morønning / NTB

Sandefjord lokket publikum med gratis billetter, men det var relativt glissent på Jotun Arena. Og i pausen begynte det å snø. Og utover i omgangen påvirket snøværet kampen mer og mer. Banen ble våtere og våtere og ballen trillet saktere og saktere.

Brann fortsatte å gi gass i det ufyselige været. Sivert Heltne Nilsen hadde flere muligheter. Først satte han en ball i nettveggen, så forsøkte han nytt skudd, men ble blokkert, Ulrik Mathisen var på returen.

Men også hjemmelaget spilte seg til noen sjanser, og det ble en sjanse-bonanza halvveis i omgangen. Og det var det uforutsigbare underlaget og tilløp til kaos-fotball Sandefjord og Nyenetue utnyttet.

Det drar seg til mot en rysare av en serieavslutning i både topp og bunn. Sandefjord kjemper for en ny sesong i eliteserien. Sandefjord er nest sist i eliteserien.

Vålerenga, Stabæk og Ham-Kam lever også farlig, mens Aalesund er på bunn.

Husker du denne frekke Finne-varianten fra september?